Idrottsgalan

Äntligen går Idrottsgalan av stapeln den 19:e! Det är en av de stora sporthändelserna om året. Det är ju en skam om inte Charlotte Kalla, Susanna Kallur, RG Bengtsson, Anders Olsson och Jonas Jacobsson kommer topp 5 i Jerringpriset! Det är dom fanimej värda! Det var ju på tiden att Jonas Jacobsson fick bragdguldet. Det skulle han fått efter Sydney OS tycker jag.

Det bästa som kunde hända var egentligen att OS i Peking gick dåligt, då fokuserade man mer på Paralympics. Och dom idrottarna är värda att uppmärksammas. Ett ordentligt plus är att SVT satsade mycket mer på Paralympics 2008 än något år tidigare. De hade t o m några livesändningar.

Jag var inne en dag på Paralympics forum på SVT för att berömma kanalen för deras satsningar. Då var det massa som tyckte att det var dåligt när OS t e x fick 700 timmar i tvn. Det kan tyckas orättvist, men det går ju framåt. Förut var det bara sammanfattningar á 15 minuter på tv. Nu är det åtminstome 30 minuter per dag och några livesändningar. I tidningar kunde det då och då stå någon liten notis om Paralympics. Nu bla i VLT har idrottarna fått större plats. Johan som tog en silverpeng i tennis fick en helsida. En friidrottare fick en hel sida osv. T o m i Sofis mode häromdagen såg jag ett uppslag med Elvira som tävlar i Judo med nedsatt syn!
Varför inte se den positiva utvecklingen så SVT och dom andra massmedier fortsätter i samma anda? Än att bara klaga...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0