Julklappsbyte

I fredags hade vi som sagt en afton som vi kallar Lilla Julafton. Det är några av våra vänner vi umgås mest med som vi firar "jul" med. Traditionen med Lilla Julafton har varat i 10 år nu.

Efter julmaten hade vi som vanligt julklappsbyte. Jag skulle köpa en julklapp till Camilla och Iceball skulle köpa en till mig. Dagen innan ringer hon och frågar frustrerat: Vad vill du ha för nåt? Jag hittar inget.

Sedan i fredags när vi var i huvudstaden så hittade vi ett "mikroägg" på Designtorget. Hon frågade om jag ville ha en sån och jag sa ja och valde en i rosa färg.



Inte nog med att jag fick välja min julklapp, hon bad mig om hjälp med rimmet till min julklapp också! Vi har alltid rim på julklappsbytet, så hon satt med rimmet i typ 2 timmar innan hon bad mig om hjälp. Sedan fick jag godkänna rimmet också!

Sen kunde hon knappt läsa rimmet heller, eftersom hon skrattade så mycket åt verserna. Till råga på allt spottade hon vatten på min arm! Hon skrattade när hon drack och då fick min arm en liten dusch! Tur att det bara var vatten...

Jag är i alla fall glad över min julklapp. Den är skitbra! Man knäcker så många ägg man vill ha i "skålen", sticker hål på gulan och tillsätter lite vatten. Sen kör man in den i mikron i några sekunder, beroende på om man vill ha löskokt, medium eller hårdkokt. Det låter ju otroligt så jag var lite skeptisk. Men det funkar verkligen! Så nu har jag ätit äggröra tre dagar i rad. Det är bara att röra om och salta lite så har man färdig äggröra. Vilken jävla grej!

Visit i huvudstaden

Igår då åkte jag, Sara och Iceball iväg till Stockholm. Vi åkte kl 8.59 för då gick dubbeldäckståget som jag kan åka med. Det var knökfullt på tåget, så vi fick stå i gången. Jag såg en rullstolsplats, men gången är så smal och massa folk satt ju där, så det skulle inte gå att komma fram ända. Vi fick sitta i gången, vad ska man göra?
Vi kom fram till Stockholm ca 10. I en och en halv timme gick vi och tittade i olika butiker. Men jag tycker det är så tråkigt att shoppa i Stockholm. På senare år har det blivit jättedyrt överallt i Sthlm! Förr låg Zara och Topshops priser lite högre än HMs. Nu är det som NK light!

Så vid 11.30 gick vi till TGI Fridays (när de öppnade) Och det var nog bra. Det bara ramlade in folk några minuter efter. Förvånande att det var så mycket kostymnissar som åt där. Innan vi gick till Fridays, stannade vi ett slag och tittade på NKs julskyltning. Det är alltid intressant att se!

Så vi tog tåget hem vid 14.00. Det var skönt, eftersom då kom inte vi hem så sent. Man brukar komma hem vid halv sex, för dubbeldäckståget brukar gå vid tre nångång. Men nu gick det fyra såna tåg från och med klockan ett.
Vi kom in till centralen vid tre typ, bussen hann vi med strax efteråt så vi var säkert hemma ca halv fem.
Sen var det duschning som gällde, och byta om till vår "Lilla julafton", där vi byter lite julklappar.
Iceball skulle köpa till mig. Inte nog med att jag fick välja min julklapp, jag fick hjälpa henne att komma på ett rim till mig också! Det var ju inte så svårt att gissa vad det var...

Det var en liten äggkopp med plats för några ägg som man ställde in i micron, och sen fick man hårdkokta, medium eller löskokta ägg. Så jag fick äggröra imorse. Så det funkade!

Ikväll blir det lite mys framför Dansbandskampen och Söderlings match!

Go Robin!

Hade sån tur så vi hade Viasat Sport på teven hemma, och kunde se Robin vinna. Och viken utklassning i andra set! Jag som trodde det skulle bli ganska svårt för honom att vinna, men inte då. Nu har han vunnit över världstrean och världstvåan. Nu borde det bli världsettan Federers tur att förlora mot Robin.

Stockholm

På fredag bär det av till Stockholm. Jag fick ett mejl från SJ Prio att mina poäng förfaller den 1:sta januar, och att jag hade poäng på kortet som räckte till en resa till Stockholm. Så då bokade vi upp fredagen. Huvudsaken är väl att jag ska äta på mitt favvoställe, TGI Fridays, men vi ska också hinna med att shoppa lite (förhoppningsvis) Men min shoppinglust har inte dykt upp än. Men när vi väl kommer till USA så hoppar den nog igång. Det är OMÖJLIGT att inte shoppa något där, för att inte tala om NY och Trumbull Mall i Norwalk! Så det är bra om jag inte hittar något. Å andra sidan är det tråkigt att inte shoppa något, men jag får ju spara pengar då.

När jag köpte biljetterna på SJ så fick vi en jättetrevlig tjej. Som vanligt när jag ska åka så har jag en del frågor, om ett speciellt tåg och så vidare. Inom, säkert, fem minuter hade vi alla biljetterna. Man blir så chockad! Man är så van att man måste förklara lite utförligt och att det tar längre tid. Man blir liksom "Hörde du det där?" för att det gick fort så knappt jag hann med i svängarna. Men det gick ju bra! Den bästa personen som jag har fått på länge på SJ!

Diverse

Äntligen börjar Vinterstudion igen! Nästa helg börjar det. Som jag har väntat. Det är mitt enda ljus i mörkret under dessa vintermånader. Då kommer även skidskyttet igång, och det är roligt.

När jag vaknade idag trodde jag inte mina ögon - Det var SOL ute! I november! Så jag passade på att åka hem till Runslingan med elrullstolen, för vem vet när chansen kommer nästa gång? Jag har hellre elrullisen här, eftersom det finns så mycket vägar och småstigar att gå med Engla. I stan finns det typ Vasaparken. I alla fall med mycket gräs.

När jag kom hem hit så passade jag på att gå ut med Engla på en ca 15minuterspromenad. Fast assistenten var med, så kändes det som vi var ensamma, eftersom jag skötte kopplet och kommandonen.

Nu har äntligen vi fått ett datum för USA-resan. Jag har letat upp det bästa priset, så vi kommer nog boka imorgon. Vi måste leta fram alla pass och leta reda på passnumren och sånt. Men vi väntar nog efter årsskiftet med att boka hotell. För någon månad sedan så fick jag ett mejl från HHonors (Hiltons klubb) där dom informerade om att dom skulle justera sina nivåer för en frinatt. Den första justeringen på 6 år! Och just nu har jag 3000 poäng för lite för en frinatt, så förhoppningsvis kan jag få en frinatt i USA om dom sänker nivån. Så jag hoppas! Snacka om tur isåfall...

Jag kanske har en liten pyssling som förser mig med tur just nu...

Snacka om tur

Nyss, när jag skulle gå upp från fåtöljen, så kom jag på att jag inte hade tittat vad det var för post. Det var ett brev från tandläkaren, och ett som såg misstänksamt likt ut ett "vinnarkuvert". Ett sånt där vitt, vadderat kuvert med handskriven stil på. Då såg jag att det var från Frida Förlag, och tänkte att det måste vara den där tävlingen från Veckans NU som jag var med i för inte så länge sedan. Och - det var precis det jag trodde!!





JAAA! Dirty Sexy Money! Vilken tur att utlottningen var på andra säsongen och inte första, för den säsongen har jag redan. Så nu kan jag titta på det allra sista avsnittet som jag missade när det gick på teve!

Så nu är jag jätteglad. Snacka om bra tur jag har haft på sistone. För typ 1 månad sen så vann jag ju Andreas Carlssons bok som jag tävlade om på tv4 och sen det här! Man kanske skulle köpa en trisslott eller börja med poker...

Besvikelse

I lördags så var jag och Idaho och bowlade. Ingen blev speciellt förbannad, för vi vann varsin serie. Innan det så gick vi ner på stan och åt mat. Jag har hittat ett nytt lunchställe, så vi skulle äta på Vivaldi. De har så god schnitzel där, så jag såg verkligen fram emot det.
Ida beställde en schnitzel åt mig, och sa bestämt typ 3 ggr att jag inte ville ha någon citron (för jag vet att de brukar ha på citron) Sen kom kocken efter oss och frågade om jag var allergisk, för det var lite, lite citron i såsen. Men jag sa att det gick bra, eftersom det var pytte-pytt. När de sedan serverade oss, så fick jag - såklart! - citronpeppar över hela jävla schnitzeln!

Vi provade att skrapa bort det men det smakade så mycket citron, så jag bad Ida att säga till.

Så här gick konversationen:

- Vi beställde utan citron.
Kocken:
- Du sa att hon inte var allergisk!
- Nej, hon är inte allergisk, hon vill bara inte ha citron.
Kocken:
- Det gick ju med såsen!
- Ja, men det smakar för mycket citron av citronpepparn och därför sa vi till att vi inte ville ha citron.
Kocken:
- Kan ni inte ta bort pepparn då?
- Vi har försökt, men det smakar för mycket citron.
Han blir tyst en stund, sen säger han:
- Jaha. Vad händer nu då?
- Ja, det som händer är att det inte smakar gott i munnen.
Kocken:
- Ska jag göra en ny eller vaddå?
- Ja, det bestämmer du, men hon kan inte äta schnitzeln som den är nu.
Kocken:
- Jag kommer väl ut med en ny då.

Hela tiden lät han jätteirriterad.
Det var första gången jag åt där på flera år, så jag vet ju inte vad dom har för extra tillbehör som inte står på menyn. Skulle jag ha sagt" Jag vill ha schnitzeln, men utan citron. Men om ni har nån citronpeppar eller liknande så vill jag inte ha det, men bearnaisesåsen går bra"?

Plus att han frågade ju bara om såsen går bra. Sen när tar kockarna beslut om jag tycker om citronpeppar eller inte? Så... jag vet inte om jag vill gå dit igen. Det är skillnad på då och Akropolis, (förutom att dom har annan mat). På Akropolis får jag också oftast fel, men jag fortsätter gå dit för att dom är trevliga.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Idag är jag ganska stolt på jobbet. Jag löste ett riktigt dilemma, helt utan någon hjälp! Jag utforskade lite i programmet och sen ställde jag det tillrätta! Det är så kul, när man löser ett problem, (när man inte kan lösa det) men sedan ordnar det helt själv genom utforskning!

Duettkväll

Är så sjuukt taggad inför Idol! Jag gissar att deras duetter blir en aning mer intressantare än deras solon, fast de låter ju bra dom också... Det låter ju som klockrena par, på förhand. När jag satt förra veckan och tittade på eftersnack så blev dom inparade precis som jag ville. Och dom verkar ju passa bra ihop också. Jag hoppas mycket på Mariette & Calle, och Tove & Erik!

Nu måste jag skynda mig tillbaka till teven!

Snacka om tur... Eller bra planering?

Igår skulle jag och Johanna handla på Maxi. Vi skulle ta bussen ut till Maxi, hem och hämta Engla och vänta tills vi kunde åka hem med den andra bussen. Så då tänkte jag först åka ner på stan, och gå till Coop och handla. Men det var ganska kallt ute, så vi tog bilen och handlade på Maxi, för att sen tajma in 10 - bussen att åka med ner på stan. Vi åkte ut till Maxi vid kvart över nio så vi hade tid på oss, för vi skulle inte handla sådär jättemycket. När vi hade några varor kvar att handla, så var klockan redan kvart i tio. Så då sa vi att vi kunde ta det lugnt och ta nästa buss. Sedan betalade vi och gick ut till bilen. Vi såg att bussen stod redo vid busshållsplatsen, så vi skulle ju inte kunna hinna med den. Hela vägen hem  (den rätt korta vägen hem) så tittade jag om bussen kom efter, men det gjorde den inte. När vi klev ur bilen så var klockan tio, och jag bor typ 5 sekunder från busshållsplatsen, och bussen skulle komma dit 10.03. Så jag sa att "vi försöker hinna".  Som tur var hade vi plockat ihop våra saker innan vi åkte och handlade, så jag stod ute på vägen med kassen och tog upp busskortet, medan Johanna sprang in, haffade sakerna och Engla. Jag förväntade mig att bussen skulle åka förbi, men jag såg ingen. Sen gick vi till busshållplatsen och, jag skojar inte om vi fick vänta i typ 3 sekunder, så kom den. Snacka om tur! Eller, ja det var väldigt bra planerat! Nu slapp vi ju vänta!

Så innan halv elva hade vi redan åkt ner till stan och handlat!

Toppen. Jävligt toppen...

Igår slutade min nya bärbara dator att fungera. Den fungerade perfekt dagen innan, och sen pang bom så hittade den inte operativsystemet. Så man kunde inte trycka på några knappar alls. När man startar upp den ser man en helt svart skärm med texten "System not found". Jävligt kul.

Så nu är det bara att skicka in den - IGEN! Det har redan varit två tidigare allvarliga fel på datan, och nu är det tredje gången gillt. 3 allvarliga fel - sedan april! När man har lagt ut 10 000 vill man att datorn fungerar. Som tur var har jag kört backup på mina böcker så dom har jag sparat. Och jag hade en fraktsedel från Webhallen också, så jag kan skicka in den direkt. (Annars får man vänta i typ 2 veckor på att dom ska skicka ut en fraktsedel.)

Så, för att sammanfatta: Det är alltid fel på någonting i Emmies boende. Är det inte att man måste riva upp golvet är det skrivaren. Är det inte skrivaren är det den stationära datan. Är det inte den stationära är det den bärbara datan, och det är där vi är nu. And it goes on and on and on...

Blä!

Slaktat och klart

Vilken jävla slakt det var i fredagens Idol!
När man läste att Erik skulle sjunga Queen, så kände man direkt att "det här kommer bli SÅÅÅ bra"! Och det blev såå bra! Vilken känsla! Gud, jag höll på att gråta och hela jag. Jäklar om domarna inte hade stått upp... Som Anders så fint sa "Lägg ner Idol".

Vaccin

För någon timme sedan kom jag hem från Odensvi vårdcentral. Jag har varit och tagit vaccinet nu. Igår så bestämde mamma och pappa att jag skulle ta den. Det var skönt att dom bestämde till sist, så jag kunde sluta tänka på det. För jag har tänkt på det i en månads tid om man ska ta det eller inte.

Det var skönt också för jag fick inte några reaktioner. Det var mest det jag var rädd för, eftersom jag krampade två gånger förut av ett vaccin. Men det här var ett dött vaccin, det andra var ett levande vaccin.
Men tjejen som sprutade in det i armen, hon kunde inte riktigt. Innan hon hade sprutat i allt så tog hon ut sprutan, när det var lite kvar att spruta in. Så det rann lite på sidan, men det märkte inte ens hon. Jag fick be mamma om lite papper att torka bort det med!

Alla vet väl att man sprutar klart innan man tar bort sprutan.

Nu ska jag dit om 3 veckor igen och ta nästa dos. Hoppas hon har lärt sig då.

Svinis

Jag är så himla trött på svininfluensan! Inte att jag har den, men jag är så trött på de sk "profetiorna" typ" Vaccinerar ni er inte kommer ni att dö förr eller senare" Istället för att skrämma upp oss, kom med riktiga fakta. Det stod i Aftonbladet för några dagar sedan: "80 000 smittade i Sverige hittills". Hur många har blivit riktigt, riktigt dödssjuka? Hur många har överlevt? Jag tror ju inte precis att det ligger 80 000 människor som är dödssjuka på sjukhusen.

Och, det står att 12 000 har testat influensan och att det inte ger några biverkningar. Då undrar jag om det har testats på olika riskgrupper? För hur kommer det bli för mig om jag vaccinerar mig? I Schweiz har de stoppat vaccinet till riskgrupperna, för dom vill ha mer information. Det vill jag också! Jag vill inte ha förlamningar eller hjärnskador av vaccinet! Och om man inte har blivit sjuk av vanliga influensor tidigare, vad säger att man blir dödssjuk av svininfluensan?

Ge oss riktig fakta - inte skrämselpropaganda!

RSS 2.0