FEL FEL FEL FEL FEL!

Neej, Maria&Sahlene skulle ju gå vidare! Nej, nej, nej!

Saknad!

Englas lilla flicka dog! Så nu har bara hon en go och gla´ valp. Lillan vägde bara 100 gram, så det var mot alla odds. Då var det skönt att Madeleine hade hand om valparna. Hon gör verkligen allt för att det ska bli så bra som möjligt. Men lillan orkade inte...

Så nu har Engla bara en liten kille att ta hand om. Hon är jätteduktig. Varje gång när hon kommer in efter rastningen så går hon in självmant till lilla lådan där hon ligger med lillen och lägger sig så försiktigt så. Hon lägger sig så nära så nära honom som möjligt!

Och nu ligger jag här i sängen, med laptopen utan Engla. Det är en fruktansvärd saknad. Men hon har det ju bra där hon är.

Sisådär öppning

Nja, ingen super öppning på Melodifestivalen inte.
Jag blev jättebesviken på Agnes låt. Hennes låt hade jag stora förväntningar på. Och vad hade hon på sig!? En guldig kroppsstrumpa? Det hade nog varit bättre med en cool kjol och lite häftigare örhängen till.
Förresten, klänningen Laila hade på sig i Lets Dance igår- Kissklänningen - var cool. Eller ja, minus den höga slitsen då. Hoppas nån kommer ha någon liknande klänning!
Star Pilots låt var ok. Jag kunde inte tänka på nåt annat än att det lät som en mix mellan deras förra låt och "Waiting for a star to fall".
Susannes låt var ingen hit. Rena sömnpillret. Ska jag vara ärlig så lyssnade jag inte så noga :)
En låt jag har höga förväntningar på är Sahlenes och Marias låt. Det var inte så bra som jag hoppades på, men definitivt bättre än ok. Det var bra och lite annorlunda rytm. Den är bäst hittills.
åh, nu kommer Thorleifs... Bu eller bä? Nej, det funkade inte med dansband denna gång heller. Den var lite rolig. Eller delvis patetiskt och delvis rolig. Vet inte om man ska skratta eller gråta... Såg i nån tidning där dom tipsade om "det bästa hånglet". Uääh!
Hoppas Sarah är bra. Jag vill att hon ska vara bra. Nja. Behövs nog många lyssningar för att den ska bli bra. Konstigt tempo. Hon kommer nog aldrig komma upp i "I remember love" - klass. Inte i Melodifestivalen i allafall.
Next 3 - hallå?
Typ Fronda kopia? Tänker bara på "una noche" med 98 degrees. Nej, hiphop funkar inte riktigt.
Gud, hur kan Malenas låt vara? Thereses "operalåt" var ju bra förut, så vem vet? Men jag tycker Malena galer lite extremt. Typiskt Fredrik Kempe - intro. Vad sjunger hon? Man hör ju inte. Annars var det ok. Bättre än jag trodde faktiskt.

Jag hoppas att Sahlene &Maria går vidare, och jag tror att dom går vidare med...Sarah Dawn Finer.

Bio

Inom 8 dagar får jag se inte mindre än 3 förhandsvisningar!
Den första är "Slumdog Millionaire" den 3 mars, den andra "Confessions of a shopoholic" ,eller "Shopoholic" eller vad den heter på svenska, den 10 mars och den nya Clintan-filmen strax efter.

Jag är väldigt förväntansfull på vad "Shopoholic" kan erbjuda. Är också nyfiken på "Slumdog Millionaire". Det är jag på Clintans också, men mer på dom andra filmerna.

I valet och kvalet

Idag så hade vi den sista assistentintervjun. Jag hade redan innan intervjun tre bra assistenter och två platser. Så när hon - Johanna - kom idag så tänkte jag "Faan - hon kommer bli bra"! Och hon var jättebra. Så då blev valet svårare. Men det är ju i och för sig bättre så än att ingen alls är bra. Så jag har mycket att tänka på...

I lördags när vi hade första intervjun, kom en tjej på 24 år.
Redan när hon kom in såg man att hon inte var en som tog för sig så mycket eller sa så mycket heller. Även när vi pratade kändes det som att man fick liksom nästan dra ut orden ur henne och hon sa inget självmant.
Och då tänker man "Jag kommer aldrig hitta nån assistent!" Men sen ordnade det upp sig och jag fick fyra bra assistenter att välja mellan.

Jag ska skriva en lista på alla assistenternas plus och minus sidor. Sen ska man försöka "se" in i framtiden. Bor hon i Västerås? Kommer hon stanna hos mig mer än ett halvår? Förstår hon jobbet ordentligt? Vill hon verkligen ha det här jobbet eller kan hon tänka sig att ta vilket jobb som helst, i princip? Har hon barn eller djur? Funkar det att jobba då som schemat är? Så det är dessa frågor man får ta ställning till.

Jag har ett väldigt svårt val att göra. Och det är ju bara jag som kan välja

Jag är mormor!

Imorse runt klockan sex blev jag mormor!
Engla fick två valpar. En kille och en tjej. Båda var små, 160 g respektive 100 g. Så hoppas den lilla flickan klarar sig. Hon når inte ens upp till att dia så man får hjälpa henne :( Men jag vet att Madeleine gör allt för att valparna ska klara sig. Allt hade gått bra. Engla var väldigt orolig hela natten och trippade runt i huset. Så Madeleine fick massera henne lite - och hennes mage.

Det tog ca 15 minuter innan Engla insåg att det var hennes valpar. Så då började hon slicka frenetiskt på dom och ta hand om dom. Till slut fick Madeleine ta bort henne innan hon slickade ihjäl dom! :)

På ultraljudet så såg man tre valpar och en som hade tillbakabildats. Det är ganska vanligt. Så det var konstigt att det bara kom två. När Madeleine kände på hennes mage så kände hon inte nån till valp. Men Engla spände sig väldigt mycket då, så det kan ju vara en till. Får man hoppas.
Madeleine har haft en tik där det gick 7 timmar innan sista valpen kom ut, så vi får vänta och se!

Melodifestivalen


Bild av Aftonbladets Pether Engström

Fast jag svor att jag inte skulle titta efter första deltävlingen så sitter man där framför teven kl 20.00 igen. Låtarna är inte så värst mycket bättre men ändå så tittar man.

Jag tyckte Majas låt var jättemysig. Men den var speciell så det var ganska klart att den inte skulle gå vidare och sluta på nån av jumboplatserna. Maja var ju med i Fame Factory förut och där hatade jag henne. Inte henne som person men sångrösten! Den var såååå nasal och gnällig! Det lät i alla fall mycket bättre nu, så det var bra. Den behövde inte gå direkt till finalen, utan hon kunde i alla fall gå vidare till Andra Chansen.

Varför sjöng hon den där Sofia inte på svenska eller engelska för? Låten var ju ganska bra, hade bra rytm och melodi. Hon förlorade säkert mycket röster på att hon inte sjöng på svenska. Men det var ju klart att juryn skulle välja henne. Låten skulle nog gå bra i Eurovision.

EMD:s låt var jätterolig! Lite Charlie Chaplin - inspirerat nummer. Låten var ganska bra, kan nog bli en långlivad hit även efter den här cirkusen är över.
Velvet, Red Fox och Micke Rickfors var inte så mycket att hurra för. Rickfors låt var i och för sig bättre än väntat, men inte bra nog. Red Fox - vad gjorde dom där?? Velvets låt lyfte riktigt inte i refrängen.

Vem har jag glömt? Mollys låt var okej, varken bu eller bä. Låten skulle nog vara bättre på engelska. BWO:s låt var...nja. Väldigt mjäkig. Det var liksom...eh. Låten lyfte inte och det var för ointressant. Och vad hade han på sig? Blandning mellan MC hammer byxor och rymddräkt. Typ.

De sex som skulle gått till final enligt mig är: Emilia, EMD, Maja Gullstrand, Cookies & beans. De andra två är mer svåra att peka ut för alla andra var så dåliga, men Måns och Sofia kunde ha gått vidare.
I mitt tycke skulla ALDRIG Af Ugglas gå vidare. Hon skulle åka ut fort som bara den om jag bestämde! Men tyvärr gör jag inte det...

Hoppas det blir bättre låtar nästa gång. Och hoppas att Emilia tar hem hela skiten!

En sorgens dag

Idag så har vi lämnat Engla till hennes uppfödare. Hon ska vara där i ca 9 veckor, eftersom hon ska bli mamma. Gud, jag saknar henne redan! Men vi får i alla fall hälsa på henne när valparna är 5 veckor.

Då är man igång med assistent - intervjuer igen. Det är så jobbigt och så påfrestande. Speciellt när jag vill ha folk födda 80-87. Man vill ju inte ha en till mamma. Utan mer en kompis ju. I allafall jag.

Nu ska jag se om jag kan göra en ny lite roligare header till bloggen. Får se om det slår väl ut.

Britney spears - the Circus tour with special guests Pussycat Dolls!

Puh!
Nu är äntligen biljetterna bokade. Och alla fyra får sitta tillsammans. Det var verkligen på håret att vi fick biljetter. Eftersom vi inte vet hur man går tillväga när man bokar, så skrev jag till Ticketmaster( UK:s Ticnet, typ) och direkt till arenan.
För några timmar sedan så ringde Ticketmaster upp oss. Mamma satt i möte och sa att vi ville boka platserna och att de kunde mejla oss uppgifterna. Under tiden så fick jag ett mejl från arenan där dom skrev att alla handikapplatser var utsålda. Men för några minuter sen så fick jag en bokningsbekräftelse av Ticketmaster att vi har 4 biljetter den 14:e juni.
JA!

Förmodligen, eftersom mamma sa att vi ville boka dom, så hade han på Ticketmaster spärrat biljetterna för oss.
Tack gud att vi fick biljetter! Då ska man gå på Britney Spears i London! Wohoo! Vilken jävla nöjesresa det blir i juni!

Det äldsta knepet i boken...

Åhh!
Jag har gått på det äldsta försäljningtricket någonsin. Jag skulle köpa tidningar på Ica och hittade Glamour:

Då utbrast både jag och Isabelle: Gud vad billig den var!
Så jag köpte den för den var ju "såå billig!" Sedan när jag hade läst klart tidningen så började jag tänka med hur mycket dom hade sänkt priset.
Då kom jag fram till att Glamour brukar kosta 35 kr. Skillnaden var alltså 6 kr! Och vi trodde tidningen var så billig... så lättköpt är jag!

För övrigt tycker jag att omslagsbilden är en av de snyggast Glamour har haft.

Must see!

Jag har längtat sååå länge efter dessa filmer!
Filmerna jag syftar på är "Confessions of a shopaholic" och "He´s just not that into you". Premiärdatumet för "Confessions of a shopaholic" har jag hittat sen länge, men jag har sökt och sökt efter datumet för "He´s just...".
Jag hittar det inte, men nu på sf så hittade jag en planch för filmen och det var ju inte konstigt att jag inte hittade den.
Det var översatt till "Dumpa honom"! Måste vi översätta filmer så titeln förlorar sin mening? I min mening är "He´s just not that into you" mycket bättre än "Dumpa honom". I den engelska titeln finns ju lite humor med. Medan den svenska översättningen är bara töntig och intetsägande. Lite mjäkig, liksom.

Förresten, se inte "Revolutionary Road". Mina förväntningar var... ingenting men ändå blev jag besviken. Det finns bättre saker att lägga pengarna på.

Tex till biljetter till ovan nämda film - förhoppningsvis.

Jag måste också se "Milk" och "Frost/Nixon".

"Start spreading the news..."

Igår så bokade vi äntligen vår resa! Nu har vi bokat allt utom musikaler, konserter och hotellet i London.
Vi bokade till USA och London med Continental Airlines, och London till Stockholm med SAS. Man skulle ju kunna boka med RyanAir men då är det så trånga och små plan.

Jag hade letat upp att med Continental skulle det kosta ca 3900 per person (Från Arlanda till NYC, Från NYC till London). Eftersom man måste informera bolaget om att jag har rullstol så ringde vi till Continental för att boka direkt. Mamma sa att det var 4 personer till NYC och några dagar senare till London. Då sa hon i telefonen att det kostade 18.000 per person! Då sa mamma att på en annan sida som jag hade hittat så var priset för samma sträcka ca 3900/person. Då sa hon att det inte fanns något billigare än 18.000.

Så då bokade vi via nätet istället. Så nu åker vi den 6:e juni från Arlanda till NYC och den 11:e till London från NYC för ca 16.000! Alla fyra kan liksom åka under priset för en person enligt Continental. Så där sparade vi typ 14000 per person!!!
Men att det kan skilja så mycket! 18.000! Då ställer man ju hellre in resan än betalar det per person!!!
Vi ringde upp för att berätta att jag hade rullstol och då var det samma person mamma talade med. Eftersom hon fick upp vår bokning så såg hon vad den kostade. Den gubben gick inte!

Sen bokade vi Hilton Garden Inn at 35th street på Manhattan. Omkring 35:e gatan ligger alla budgetbutiker, typ Manhattan Mall, Forever21 och Daffys.

Så nu väntar jag på svar från hotellet i London, eftersom det stod att dom inte hade handikapprum när jag försökte boka. Men min kusin, vars kompis jobbar där säger att det är "accessible" och på hemsidan har dom en ikon att hotellet är "accessible".
Igår så provade jag att söka på 4 olika Hiltonhotell i London och olika datum, men det stod samma på alla.
Det är något lurt på gång...

När vi var i NYC förra gången bokade vi handikapprum på Novotel, men när vi kom dit var det ett vanligt rum. T o m när vi pratade med hotell chefen så erkände han att det inte var ett handikapprum! Men varför skriva det då på deras hemsida!?

Klipskhet är en bristvara ibland...

Var inne och surfade på tjuvlyssnat.
Om man vill ha ett gott skratt så gå in på www.tjuvlyssnat.se bums!

Jag skrattade halvt ihjäl mig åt, t e x den här:

Roslagsbanan till Täby centrum

Två tjejer ~15 sitter och pratar.
Tjej 1: Va? är Stockholm en ö?
Tjej 2: Nej, var har du fått det ifrån?
Tjej 1: Kolla det står Stockholm Ö.
Tjej 2: Aha, är Stockholm en ö?
Tjej 1: Då har man lärt sig något nytt idag!

Den här är ju guld! Kan riktigt se scenariot framför mig!

Hur man sprider värme
Buss, Luleå

Två fyllon sitter längst bak i bussen. Fyllo nr 1 mumlar något.
Fyllo 2 (tar fram en öl): Här.
Fyllo 1 (börjar snyfta och säger): Tack, du vet verkligen hur man berör en människa.

Less is more means more is less, more or less
ICA, Halmstad

Två tjejer ~20 står vid mejeridisken och inhandlar varor till vad som verkar vara en tacokväll.
Tjej 1: Alltså kolla på det här!
Hon plockar en 2dl crème fraîche från hyllan och pekar på etiketten.
Tjej 2: Vadå?
Tjej 1: Kolla, 30% fett! Det är ju jättemycket!
Tjej 2: Ja fy, men vi måste ju ha crème fraîche. Vad ska vi göra?
Båda står tysta en stund och ser förkrossade ut när den ena tjejen ser något på hyllan och skiner upp som en sol.
Tjej 1: Kolla! Den burken är på 5dl!
Tjej 2: Ja vadåra?
Tjej 1: Men fattar du inte? Om vi köper 5dl-burken istället för 2dl-burken så är det ju 30% fett utspätt på en större yta.
Tjej 2: Men åh det är ju klart. Fan va bra vi är!
Och så traskar de vidare i butiken.

Jag förundras vidare.


Ullevi

Ja!
Efter nästan 2 timmar i telefonen så fick jag biljetter till Madonna. Nu på Ticnet så är alla fullbokade och biljetterna är redan ute på Blocket.
Jag har också bokat hotell i GBG så det blir en liten tripp till "den stora staden" i augusti. Hoppas Forever21 hinner komma dit innan dess.

Men jag får ju shoppa det i NYC, så man kanske inte ska hoppas, för då har väl alla samma kläder. Man får ju vara lite unik när man har köpt därifrån nuförtiden.

Gud vilken konsertsäsong det blir! 4 konserter på ett halvår. Det är inte illa det!

Mot Globen!

JAAA!
Hon gick vidare och Caroline Af Ugglas åkte ut!
Tack gud!

Saknar förresten Björn Gustafsson att skratta åt. Kom tillbaka!

Nej, men va fan!
Af Ugglas kom tillbaka!

Bara för att jag hatar henne så kommer hon väl hänga med... Typiskt!

Kaaalkon!

Jaha, nu sitter man där igen...
Fast man svor förra året att inte titta på spektaklet. Vare sig man vill eller inte så sitter man och tittar på Melodifestivalen. Och det är inte ett dugg bättre låtar med.
Den enda bra låten är Emilias låt. Och Carolina Af Ugglas. Gud, jag klarar inte av den människan! Inte Shirley Clamp heller för den delen. Och inte han med höfterna heller.

Hoppas det är bättre startfält nästa vecka.

Hoppas, hoppas Emilia går vidare och hoppas, hoppas den där hemska Af Ugglas åker ut fort som bara den!

HM får konkurrens

Äntligen!
Äntligen kommer Forever21 till Sverige! Det rapporteras att dom letar lokaler i Sverige eftersom svenskorna är "trendmedvetna och trendsättande". Äntligen någon annan fördom än "blå ögon, blonda och stora bröst".
Chansen är nog inte så stor att Forever21 kommer till Västerås, men Stockholm eller Göteborg är nog inte helt otänkbart.
Dom har så fina kläder där. Och superbilliga! Då slipper man frakten på typ 300-500 kr också. Plus att man slipper tull och moms och sånt skit.
Ändå tycker jag dom har tappat lite. Dom har fortfarande jättefina kläder, men jag tycker att det var ännu mer fint för ca 1 år sen.
Jag är glad att jag beställde från dom när jag gjorde för mina kläder jag köpte finns inte där nu. Köpte en "Colorblock tunic" med färgerna vit, blå och röd, en grön tunika och en grön topp med gröna kulor isydda vid halsen.
Så det ska bli jättekul när dom kommer hit!

!!!

Gud vad jag har blivit harig!
Jag och Jeanette tittade på Dolt under ytan igår. En thrillerfilm med Michelle Pheiffer.
Jag var så rädd så jag såg bara en liten trekant av tv:n eftersom jag höll för ögonen. När jag bedömde att det var någorlunda säkert så kunde jag titta helt normalt igen. Filmen var en riktig pärs alltså! På såna filmer kan man inte riktigt koncentrera sig för man höll för ögonen och sitter på helspänn hela tiden. Så Jeanette fick referera det mesta :)
Det var en sån där riktig psykologisk thriller, där det hoppar upp gubbar bakom en och så. Dom är värst! Dom filmerna med blod och pang pang är inte så läskiga som psyko thrillers.
Det slutade med att jag stängde av teven och la mig och sov.
Jeanette tittade klart, så hon berättade ju hur det hade gått i allafall.

Brittan!

Idag så tittade jag in på www.asos.com. Jag såg lite kläder jag ville ha, men sedan bläddrade jag i Asos tidning på sidan. Då såg jag en annons för Britney Spears turne i London. Jag gick in på hennes officiella hemsida och såg att hon kom till London precis när vi var där! Och hennes "special guest" var Pussycat Dolls! Det är ju nästan 2 konserter i en! Det måste jag gå på! Speciellt eftersom hon inte kommer till Sverige.
Bara hoppas att biljetterna finns kvar...

Whats your look today?

Minns ni när man hade klippdockor som man kunde klippa ut kläder till? Då var ju inte kläderna så up-to-fashion...
Men nu finns det en sida som heter www.looklet.com och är ungefär som en klippdocka.
Man får välja ut en modell och en bakgrund och sen är det bara att klicka på kläderna hon ska ha på sig. Sen kan man skicka det till bloggen, facebook eller till kompisar. Det finns märken som Carin Wester, Monki, HM, Forever21, Topshop.
Sidan är nystartad så alla funktionerna funkar inte riktigt, men det mesta.

Några av mina favoritplagg på sidan är två klänning från Lipsy, en Carin Westerklänning och en Zetterbergklänning.


RSS 2.0