Kapitel 1

Nu har jag lagt ut min bok till allmän beskådan på http://www.kapitel1.se/. Så nu får alla gå in och rösta på min bok! Adressen till just min bok är: http://www.kapitel1.se/emmie-barklund/ninas-resa

Sanningens ögonblick

Hehe....
Ikväll så ska min kompis Sara vara med i Sanningens Ögonblick. Inte som deltagare utan som anhörig. Men både på kanal5.se och på tv.nu så står det att hon heter Elin. Hur får man Sara till Elin?

SKÖNA HELENA!!!!

JAAAAA!
Helena vann världscupen! Gud, vilken jämn och nervös tävling! Satt på helspänn tävlingen igenom. Var så nervös så läpparna darrade ett tag :P

Vid första skjutningen så hoppades man att de skulle skiljas åt lite. Men nähej, båda nollade. Då hoppades man på den andra skjutningen. Inte det heller. Men vid första stående skjutningen där måste det ju bli lite omkastningar. Nähej, båda sköt fullt. Och var 1 och 2. På sista skjutningen måste ju nerverna ta över lite grann.

Wilhelm sköt 2 bommar medan Helena sköt fullt. Ut som tvåa! Om Helena skulle vinna världscupen så måste Wilhelm vara sexa eller mer. Det var precis så det var.

Men det var tre tyskor med mellan Jonsson och Wilhelm. Tysken som var femma saktade ner oerhört mycket i spåret för att vänta på Wilhelm. Det var klart att Jonsson skulle bli tvåa men vad skulle Wilhelm komma på för placering?

Helena gick i mål som tvåa. Nu återstod det bara att vänta och se. Åkare efter åkare kom i mål och ingen Wilhelm. Äntligen kom ukrainaren in på femte plats! Helena hade vunnit totalen!

Vilken tjej! Och vilket psyke! Komma in sida vid sida, ställa sig bredvid Wilhelm på vallen och skjuta 4 nollor. Wilhelm gjorde absolut ingen dålig tävling, det var bara det att Helena var bättre.

Den bästa skidskytten vann!

Duellen

Har laddat hela morgonen inför Jonsson/Wilhelm-duellen i skidskytte. Det börjar om ungefär en timme och jag kommer sitta klistrad framför teven! Tyvärr så tror jag att Wilhelm kommer vinna, men jag hoppas förstås på Jonsson. Jag uppskattar att chanserna är 70/30. Men eftersom det är så mycket mer press på Wilhelm så kan hon skjuta bort sig, men det kan ju Jonsson med göra. Men det är inte fullt så mycket press på Jonsson eftersom ingen hade väntat sig att hon skulle vinna. Hoppas hon går ut och tänker att det är ett vanligt träningspass och fokuserar ordentligt. Då kan det gå vägen!


Jag borde bli sportkommentator! :P

Fredag

Igår så var jag och Johanna och åt Saffets på stan. Vi gick runt på stan i ca en timme innan bussen skulle komma. Jag, som har haft uppehåll i shoppingen i några månader köpte dessa:



Den marina passade, men den guldiga har jag inte provat ännu. Risken finns att den blir lite för urringad för mig...

Jag har inte följt så mycket av Lets Dance men jag tittade igår (efter så ska det låta). Tyckte det var fel att Magnus vann. Om man bara bedömde dansen så skulle Laila ha vunnit. Men folket tar nog med personligheten och vilka förutsättningar dom hade med sig när dom började.
Lailas fridans (den där vita dansen) fick mig osökt att tänka på ett av Mia Michaels nummer i So you think you can dance. Jag vet inte vilket nummer det var - om det var bänknumret - men det var tydligt att dom hade henne som inspiration när dom gjorde koreografin.

Igår såg jag på Sammansvärjningen som gick på ettan. Det är en bra film! Man tror att filmen är helt psyk i början, men sen faller bitarna på plats. Mycket bra skådisar!

Effektivitet

Idag har det hänt grejer!

Igår bestämde vi att vi skulle baka mazariner, så vi åkte ut till Maxi och köpte allting. Så vi började med degen typ vid 11 idag, sen ska den stå i några timmar. Eftersom det var så fint väder ute så sa vi att vi skulle ut och gå. När vi hade gått i 10 minuter så visste ingen av oss vart vi skulle gå, så vi ringde Alex och frågade om vi kunde komma förbi. Det gick inte så vi bestämde oss för att gå till Haga, till min systers lägenhet och titta (och överraska mamma som var där). Först blev det lite problem för ingen visste hur vi skulle ta oss dit. Iceball sa att vi siktar och gå till Ica Skiljebo så listar vi ut vägen till Haga när vi hade kommit dit. När vi stod vi Ica Skiljebo kom jag ihåg hur man gick till Haga. När vi var framme så ringde jag mamma för att hon skulle gå ner och öppna för oss. Men mamma hade nyss kommit hem, så vi väntade tills hon kom så vi kunde se lägenheten.

Sedan blev klockan nästan ett, så vi åt vid Skiljebo centrum. Sen så ville jag gå en skogsstig som är jättemysig att gå, men det var bara det att det var lerigt och geggigt (det insåg vi först när vi gick stigen). Sen kom vi hem vid tio över två och bakade klart mazarinerna.

Så, vi hann alltså med:
Baka mazariner
Gå i tre timmar
Hälsa på Linneas lägenhet
Äta vid Valentino
Åka ner till min lägenhet och hämta lite saker

Och allt innan klockan hade blivit fyra! En riktig produktiv dag må jag säga! Nu kan man svimma i fåtöljen och inte röra sig på hela kvällen med gott samvete.

Följande bilder är från min och Iceballs lilla tripp. Det skulle vara med två kort till, på fåglar vid lekparken och på en hare vi såg mellan träden på skolgården vid Haga, men Iceball skrämde iväg dom.



Här är min lilla stig!

Det såg ut så här större delen av tiden...



Akta, här kör jag! Med mina nyinköpta brillor...


"Ju mer vi är tillsammans, ju gladare vi är"


Älskade sol!


Det här var den molnrikaste bilden på hela himlen som vi kunde hitta. Vår, vår, vår!


Våra skuggor.


Iceball ville skrämmas lite med sin skugga. Funkade sådär...


Iceball... Ja, vad gör hon?


Iceball firade med mer kalorier efter vår tur. Strawberryglass?


Våra mazariner. Som var goda. Jag har provsmakat! Och nu menar jag allvar! Lovar att jag inte kommer skriva imorgon att dom inte var nå goda!


Fredagsnackset är fixat! Mazariner och mums-mums!

Myskväll

I fredags var en riktig spadag. Nästan. Jag och Iceball badade i vår jacuzzi och bastade efter det. Som en riktig tjejkväll kan man säga.

Tid för romatik...!





Iceball blev så här glad över att få bada. Ser dock lite dragen ut...



Sedan bastade vi ett litet tag, och sen var det Så ska det låta - och det missar man inte!

Stereotyper

Igår så gick jag in på en spelsajt  jesper.nu - som Jeanette tipsat mig om. Det fanns några roliga spel där. Sen klickade jag på kategorin "Tjejspel" för det lät lite suspekt. Gissa vad det var för typer av spel? Det var 3 spel. Alla gick ut på att man jobbade på en salong/klädaffär och skulle göra uppdrag för att kunna köpa inredning/kläder.

I torsdags, när jag och Jeanette var och åt på Tabazco fick vi höra en annan typ av killsnack. Det var ett gäng på 4 killar, ålder ca 25 med bakåtslick. Den ena hade två pudlar på jackan. Dom hade inte ens börjat dricka än innan dom hävde ur sig:

Kille 1 vänd mot kille 2: "Kysser du bra? Du verkar ha stabila läppar!"

Där krossades min fördom om killsnack!

Haha!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

På måndag ska vi äntligen få åka och hälsa på Engla och sin lilla bebis. Eller lilla och lilla, han är så tjock så han orkar knappt lyfta huvudet :)
Ååh, det ska bli så kul!

Jag är så glad!

Ååh, vad jag är glad!
Jag har fått nyss om en "gratis tv" sajt där man kan se alla program, serier mm.

Eftersom vi har sånt problem med Tele2 boxen och korten och gud vet vad, så är den här sidan guld värd! Nu kan vi bara se kanalerna i marknätet (typ SVT1, SVT2, SVT24, 4, 6 & 7:an). Och där går inte så bra program. Tack gud för Så ska det låta, Lets Dance, Robinson, Just shoot me, spin city & That 70s show! Utan dom serierna skulle inte det bli så roligt här hemma. Och eftersom IVAB bryter upp mitt golv i badrummet så kan man inte titta på tv där heller! Jag blir galen!!!

I 2 veckor har jag inte kunnat sett på 3:an eller 5:an, så inget Desperate Housewives och inget Greys Anatomy. Men - med den här bra sidan så kan jag se alla mina favoritprogram, när jag vill dessutom!

Att jag inte har kommit på det tidigare!

I have no choice

I torsdags så ringde vi och kollade hur mycket mer första klass - biljetter till Bangkok kostade än vanliga ekonomiklassbiljetter. På Apollo så var det bara ca 1000 mer så jag bestämde mig för att följa med till Thailand.

Sedan så sa mamma att Camilla hade ringt upp dom som hade huset som vi skulle bo i för att få veta lite mer. Då sa frun att sovrummet var på ovanvåningen, och inte på nedervåningen som mannen hade sagt till oss. Så, jag kan inte åka med.

Ärligt talat, så blev jag inte så besviken.
+ för att jag skulle åka  till värmen och dricka Tropicana Twister. 
- var den långa resan och att man inte vet hur det ser ut där.
Så det tog ut varandra lite. Jag har varit tvekande från första början, så det gjorde inget. Men visst är jag avis på att mamma och pappa får åka till värmen!

Så nu ska jag fundera ut vad för drömresa jag ska göra nästa år istället.  Kanske bila i Europa igen, eller bila i England oh Skottland (som vi skulle göra när jag bröt benet 1999).

Vems är låten?

Ååh, jag är så stolt! Jag, Jeanette och Sara sjöng Singstar igår kväll, och då sjöng vi för första gången "Amazed" med Lonestar. Jag kände direkt igen 2 rader i versen (fast det var första gången jag hörde låten)och började tänka på vilken låt den påminde om. Efter 4 timmar så kom jag på det!

Tankegången var lite långsökt. Först så lyckades jag koppla låten till att någon sjöng den i popstars. Sen så tänkte jag på Martin Rolinskis framträdande med dom röda lackbyxorna när han sjöng "Wig wam bam". Sedan tänkte jag på deras balladveckor och vad dom sjöng där. Sen kom jag på att Jamie Meyer sjöng "Heaven" med Bryan Adams. Sen kom jag på att då sjöng Martin "Please forgive me"!

I rock :P

Thailand?

Jag fick nyss reda på att vi planerar - tydligen - att låna våra kompisars hus i Pattaya nästa år. Alla andra hade nog hoppat av glädje, medan jag får en känsla av gråtfärdighet.

Ända sedan vi var i Thailand förra året så har jag bävat för den dagen där mamma säger att vi ska åka till Thailand igen.

Jag vill verkligen till Thailand, men min rygg klarar inte av att sitta stilla i en flygstol i ca 12 timmar. Och inte kunna gå på toa på 12 timmar heller. Eller, det har jag ju gjort förut, men det är inget att rekommendera.

Man kan ju gå ner och mellanlanda, men då drar man ju bara ut på det och det är drygt.

Det lutar åt ett nej, men jag ska vänta och se bilderna på huset innan jag bestämmer mig. Vi ska åka och prata och fråga han som har huset diverse saker.

Kan inte nån uppfinna en teleporter där man tänker på ett ställe man vill vara i och så är man där nästa sekund?
Tänk vad bra det hade varit. Inga flygbiljetter, ingen väntetid på att få checka in... Bara ta sitt bagage och gå in i maskinen.


Lördagsfinal

Resultatet blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Men det kunde vara mycket värre, så låt gå...

De som skulle vara i topp var EMD, Alcazar, HEAT, Emilia och Malena.

Jag var nervös inför folkröstningen med är sååå glad att af Ugglas inte vann! Ugh! Hoppas hon inte ställer upp någon mer gång.

Skam att inte EMD, HEAT och Alcazar fick mer poäng.
Min topp 5:
Alcazar
EMD
HEAT
Emilia
Malena

Att Malena vann gick väl an, men det skulle vara mycket roligare att följa Eurovision om man tyckte låten var bättre. Nu följer man den bara för Sveriges skull, typ :)

Äntligen!

Åh, vad skönt! Nu har IVAB äntligen börjat bila upp mitt badrumsgolv. Efter nästan ett år av "fajter" med dom så började dom i torsdags. Tur att jag kan bo hemma. Dom ska hålla på i ca 4 veckor. Men nu så är det fel på våra tv-apparater så nu har vi bara ettan, tvåan, fyran och sexan. Det tar ca 5 dagar innan det är åtgärdat, så jag har aldrig sett så här lite på tv nånsin! Tack Gud för datorer och dataspel!

Hjärtskärande

Idag så fick jag några bilder på Englas valp. Han väger omkring ett halvt kilo och är en stor svart boll :) Han har öppnat ögonen och både mor och son mår bra.
Han är såå söt och liten! Det riktigt skär i hjärtat!


Finale!

På lördag är det final i Melodifestivalen. Därmed är 5 veckor av dålig musik och dålig klädsmak historia - i alla fall tills nästa år. Det blev ju inte alls som jag ville! Vissa skulle aldrig ha gått till Globen och vissa skulle gått till Globen av dom som åkte ut. Så jag har gjort en liten lista med vilka jag tyckte skulle gå till final:

Sahlene&Maria - Killing me tenderly
Cookies & beans - What if
Maja Gullstrand - Här för mig själv
Emilia - You´re my world

EMD - Baby goodbye
HEAT - 100 miles

Alcazar - Stay the night
Sarah Dawn Finer - Moving on

Det här skulle vara dom självklara tycker jag. Dom andra 3 är lite svårara för dom var typ "jaha". Inte dålig, inte bra, men med känslan att man har hårt låtarna en herrens massa gånger förut. Men dessa får äran att vara med på min lilla uttagning till Globen:

Sofia - Alla
Molly Sanden - Så vill stjärnorna
Måns Zelmerlöv - Pride & Glory

Och därmed skulle bla Caroline af ugglas åka ut direkt och aldrig återvända! MOHAHA!


Stil kan köpas för pengar?

Häromdagen när jag var på Gina Tricot så såg jag en hiskeligt ful "byxdress". Den var som en klänning med ben. Inte så konstigt med det. Men den här var leopardfärgad, och när byxbenen började så var dom jättepösiga för att sen smalna av nertill.
En blandning mellan MC Hammer-byxor och en sparkdräkt för vuxna! Typ.
Dom är ju på modet igen, men jag har alltid tyckt att såna är jättefula.
Det var en syn i alla fall, kan jag säga!


Ett annat roligt klipp

Ett annat favvoklipp. Denna gång på Brolle (min man, han vet bara inte om det än).

Go SSDL!

Har inget vettigt att göra, så jag sitter och kollar på lite YouTube klipp. Jag har hittat ett guldklipp med Peter Johansson och Sahlene från Så ska det låta. Utan tvekan min favorit. Fast Brolle & Sara Löfgren är också väldigt bra när dom var med.

Peter och Sahlene är så bra. Deras röster passar perfekt och det var lite svängigt vid deras "planhalva". När jag såg programmet så blev jag helt begeistrad av uppställningen och började nästan gråta när dom sjöng "Almost Paradise"! Jag har letat efter det klippet i en evighet - eller ja, från 2008 - och nu har nån god människa lagt upp alla Peters sånger. Med Almost Paradise. Enjoy!!


 


Åh, den här är så jävla bra!
Jag har aldrig riktigt lyssnat på musiken till Phantom of the opera, men när jag såg den här mannen sjunga så rös jag över hela kroppen och fällde några tårar. Han sjöng så bra! Så bra att jag nu ska gå på Phantom i NYC.



I love Så Ska Det Låta!!

Dessa regler!

Är det någon mer än jag som tycker Melodifestivals - reglerna är för komplicerade och förvirrande? Det är ju löjligt!

King of pop

Åh!
I juli ska tydligen MICHAEL JACKSON ha 10 sista konserter i England. Funderar allvarligt på att åka över en weekend till London igen i juli för att gå på konserten. Visst, han är inte i så bra form som då, men hans låtar är ju fantastiska! Tänk att bara kunna säga "Jag har sett en konsert med Michael Jackson"!

Förtydligande

Vid närmare eftertanke så var bollarna inte så jättegoda. Dom smakade lite mycket kakao...

Myskväll!

Idag har jag, Iceball och Sara haft en riktig mysdag. Först gick vi på stan och åt på Saffets med Jeanette. Sedan gick vi till ICA, köpte lite godis och tidningar. Sen gick vi hem och bakade negerbollar. I pärlsocker, inte i kokos.
Så nu väntar vi på att bollarna ska stelna så vi får moffa i oss dom.


Lite smått och gott (minus snuset - inte mitt, blä!), nämligen negerbollar, 3 tidningar, 1 cola och två chokladkakor.



Iceball är överlycklig!



Jag är glad eftersom jag kan spela Backpacker 2 på min dator! Lite tvekande dock ( i Sverige T-shirt)...



Här är två av mina galna assistenter. De är också ganska glada!

Så mot kvällningen ska vi titta på "Så ska det låta" och diverse filmer i sovrummet med olika goda tillbehör.

En riktig mysdag!

Jag kan avslöja att bollarna var jättegoda!

Det bådar gott

Imorse så läste jag på Aftonbladet att "Britney har räddat sin karriär" Det var tydligen väldigt bra - hennes turnepremiär. Det bådar gott för framtiden...

Fan vad jag ser fram emot det!

Background

Nu har jag bytt stilmall på bloggen. Den blev lite klyshig, men den kör jag på tills vidare.
Jag lyckades inte få till någon bra header heller, så det får bara stå "Libra" så länge.

Wisteria Lane


Desperate Housewives är äntligen tillbaka idag. Nu hoppas jag bara att man kan börja visa Ugly Betty också.

Dock har DH blivit lite sämre, men det är fortfarande bra. Dom gjorde en nit när dom spolade fram fem år. Speciellt när Gabrielle blev mamma. Hon ska ju vara modellaktig, egocentrerad och ytlig. Inte en bullmamma till två ungar.

Jag vill veta vad som här hänt med t e x Julie och Dylan. Och med vem Dylan är förlovad med. Såna saker, men det får man kanske lista ut själv.

I natt jag drömde...

Jag drömde att jag var hela stans hjälte inatt.
Jag hjälpte till att fånga en mördare.
Det var en man som sköt ner en annan man och sprang därefter till sin bil. Bilen var allt annat än vanlig. Det här var typ en "snäckbil". Den hade snurror som en snäcka och bilen var rund och det fanns bara plats för en i bilen eftersom den var så liten. Den såg ut som en korsning mellan en "snäckbil" och en "bullbil" :) När han åkte såg jag hans registreringsnummer. Det satt en polis på en bänk så jag gick fram till honom och sa typ "Jag har lite upplysningar om mordet". Sen sa jag registreringsnumret och beskrev bilen. Sen började polisen prata om hur den var lik en leksaksbil han lekte med när han var liten.
Efter det så åkte jag till ett cafe med några kompisar.
Efter någon halvtimme så kom polisen med en jobbarkompis och en okänd person som hade huva på huvudet så han inte skulle se någonting. Polisen sa nåt till mig, i stil med "Du behöver inte säga vem det är".
Då drog han av huvan och det var ju mördaren. Det slutade med att poliserna, mina vänner, jag och mördaren fikade tillsammans på cafet!

Jag kände mig så jävla bra att jag hade fångat en efterlyst mördare! Typ "Queen of the world!"

Lite biverkningar efter allt Alias - tittande kanske? Där brukar dom alltid ha en huva för ansiktet på alla som inte får veta var dom är bla.

Vad kan det här betyda då? Att jag är sugen på en bulle och jag vill bli vän med en polis?

Övertalning

Ja!!!
Jag har lyckats övertala mamma om att gå på Mamma Mia på Broadway! Egentligen vill jag gå på Mamma Mia i London, men där vill jag gå på Hairspray som inte går i NYC.
Så det blir Phantom of the opera + Mamma Mia på Broadway och Hairspray i London. Plus då Britney Spears.
Men det kan väl ändras många gånger innan vi faktiskt åker i juni...

Sedan vet man inte om man impulsköper biljetter till någon annan musikal när man är där.

RSS 2.0