Look a like

Jag gick nyss in på www.myheritage.com för att se vilka kändisar jag är lik. Eller lik och lik. Lik enligt My heritage.
Snacka om att jag blev chockad när det visade sig att jag var 78 % lik David "The Hoff" Hasselhoff! Är jag lik en kille eller? Jag var också lik Gareth Gates. Va?
Men när jag tittade på de andra förslagen så såg jag Beyonce. Det är verkligen en komplimang! Hon är så himla vacker.
Det var lite plåster på såren.
Det här är vilka kvinnliga kändisar jag är lik:


Jag vill jättegärna likna Beyonce, men tyvärr så är jag inte ett dugg lik henne.
Seriöst, vem kan se likheterna?
Men förhoppningsvis får man en rolig historia man kan skratta åt!

Stålmormor

I april så ska jag gå på Tina Turner i Globen! Fatta vad häftigt! Priserna var lite dyra, men hon är ju gammal nu så vem vet om hon kommer hit igen?

Det var av en slump som jag gick in på ticnet och såg en reklambanner för Tina Turner i Globen. Biljetterna släpptes tydligen den 29 januari kl 09.00. Jag gick in på kvällen och det var bara ett fåtal platser kvar. Så jag betalade via hemsidan och hämtade ut dom idag!
Äntligen blev Alex avundsjuk!

YES!

Sitter här och pustar ut ordentligt efter ett pass av Singstar-sjungande... Jäkligt ansträngande.
Jeanette regerar ju på vissa listor och jag kan knappt rå på henne...förutom nu. På Roxettes "Listen to your heart" så har hon fem topplisteplaceringar (asså HELA topplistan)
Men idag då gav jag mig fan på att jag ska slå henne. Så jag sjöng häcken av mig! Och jag kom tvåa! Med bara 300 poäng till förtaplatsen. Förr kom jag inte ens in på topplistan och nu är jag tvåa helt plötsligt!

Plus att jag är jättenära att hålla ut hela raden på "All out of love". Det är en rad som är så sjuuukt lång. Idag så räckte det nästan hela vägen, så det är bara att försöka igen.

Nu ska jag andas normalt och äta Saffets framför teven. Sen lägga mig i sängen vid 20-21 och slå på ALIAS.

Utmanad

Blev utmanad av min vän Jeanette. Vet inte riktigt hur det går till, men jag kopierar hennes text och lägger till mina egendomlig-heter.

REGLER:
Som utmanad ska du nu skriva åtta stycken underliga/egendomliga saker om dig själv var du vill (typ blogg, diarium, facebook.. ja, du fattar). Där ska du samtidigt lägga till dessa regler.

1 = Jag hatar att gå förbi bilar som är igång och/eller går på tomgång. Jag ryser varje gång och kan inte hjälpa det!
2 = Jag har två "personligheter": En vanlig Emmie och en Social - Emmie. När jag slår på Social - Emmie så blir jag automatisk socialare. (Bra tips om man är blyg)
3 = Jag ser snudd på ingenting när jag är ute. Min blick är riktad ner i marken och letar efter eventuella ihåligheter.
4 = När jag ska dricka mjölk måste jag bara slurpla upp bubblorna först, annars kan jag inte dricka. Tvångstanke, någon?
5 = Det är så många personer omkring mig så jag glömmer ibland vem jag har berättat vad för. Jag kan berätta hela historien igen för samma person utan att koppla att jag har berättat det förut. Inte förran hon säger "Du har redan berättat det där" så kopplar jag.
6 = Innan jag började prata så talade jag med teckenspråk. Det mesta har jag glömt, men ord som katt, docka, tåg, häst kan jag fortfarande.
7 = Jag är världsbäst på att plocka ögonfransarna som sitter under sista fransraden i ögat (och sticker ner i ögat). Har t o m fått beröm från läkarna. Men ändå fast jag håller på så med ögonen så tycker jag inte alls om mascara så det har jag nästan aldrig på mig.
8 = Jag har intervjuats och hamnat i olika tidningar säker 5-10 ggr. Plus att jag har varit med på Radiohjälpen Kalas, (där Carola uppträdde, med Sven Melander och diverse kändisar) V75 och ett annat program.

Det här var ju ganska kul, man får gräva djupt efter sina egenheter.
Nu är det väl min tur att utmana.
De blir följande:

Beatrice
Idaho
Linnea
Hana
Fia

O-roliga serier

Varför finns det så många komediserier som inte är bra? Det handlar typ om samma sak.
Man tittar bara om det inte är något alls på teve, och då tittar man inte ens för det är bra, utan att bara ha nåt och titta på. Som ungefär 8 simple rules, grounded for life, big bang theory, war at home, rules of engagement mm.
Den bästa är ju Vänner. Inget slår Vänner.
Eftersom jag tycker om att göra topplistor så har jag gjort en topp 5 lista över komediserier. Det är följande:

1. Vänner(Världens bästaste komediserie!)
2. That 70s show
3. Spin City (när Michael J Fox var med)
4. Just shoot me
5. Sex and the city (mer en relationsserie, men ändå...)

Joey och Nanny går ju att se på men de andra är lite överflödiga.
En serie som är överskattad är Christine. Visst, den är kanske rolig vissa gånger men så bra är den inte. Hon är ju bara pinsam.

Svart måndag

Det är inte börsen jag pratar om.
Jag var på begravning igår. Gud vad jag inte tycker om begravningar!
Man gråter ju hela tiden. Stackars präst som pratar medan alla bara bölar runtomkring.
Nej, usch och fy!

En dollar?

Jag har verkligen stenkoll på dollarn nu, trots att det är i juni vi ska åka. Jag har varit där både när dollarn har stått i 6 kr och 11 kr. Och när den stod i 11 kr var det inge kul. Man vill ju kunna leva bra när man är på semester.
Så nu står dollarn lite över 8. Det är väl godkänt, men 6 är ju definitivt bättre!

Cirkus

Ja, det ordet sammanfattar väl ganska bra in på Britney just nu (eller i synnerhet hennes dåliga period med diverse skandaler och sammanbrott)

Nu hoppas jag verkligen att det går bra för Britney. Hon har alltid varit bra, men dom senast låtarna har varit jättebra. Min nya favvolåt är hennes "Circus". Jag tänker på orden hon sjunger i refrängen "All eyes on me in the center of the ring just like a circus".

Är nog inte så lätt och vara kändis idag, när papparazzin övernattar utanför husen och förföljer en var man än går. Tänk att aldrig kunna vara utan livvakter.
Alltså, pengar till trots så skulle jag inte vilja byta för allt i världen. Hellre lycklig än rik.

Nytt pass

Igår gick jag till polisen för att jag behövde ett nytt pass och ID. Det började med när jag skulle legitimera mig hos läkaren i onsdags. Då sa hon att det hade gått ut. Jag tittade på det och det gick ut i juli -08! På polisen behöver man ju legitimera sig så jag tog med passet dit. Datumet på passet går ut i maj så då skaffade jag ett nytt pass samtidigt. Jag ska ju ändå åka till USA i juni. Två flugor i en smäll.

På båda korten jag tog så såg jag ut som om jag skulle döda nån! Det såg ut som om jag skulle säga "Say whaaaat?" för att därefter flyga på nån. Kortet till ID:et såg väl lite bättre ut...
Tur att man inte använder passet så ofta. Jag gör väl ca 2 resor om året, så inte många behöver se passet.

Jag har i allafall inte det fulaste kortet i familjen. Pappa slår mig med hästlängder! Han ser ut som en förrymd fånge, så där ligger jag i lä.

Min älskling!

hittade en fotosekvens där vi har försökt fånga när Engla rullar sig. Här är resultatet...
Kolla in vad gräsig hon är! Det är ganska drygt att borsta ur det ur pälsen... :)

 

Och sen åt andra sidan...


Hon ser helt psycho ut! Men hon är lite knäpp ibland, hon också...


Storslagna planer

Idag så har jag tagit reda på vad The Mall ligger i New Jersey och försökt planera lite. Jag har vikt en dag åt att åka Staten Island Ferry och gå runt lite och shoppa där. Två dagar har jag vikt åt Broadway och lite shopping förstås. Jag vill gå på både Grease och Phantom of the opera. I London vill jag både gå på Mamma Mia och Queen. Så det mycket musikaler.
Sen har jag inte planerat så mycket, mer än att det andra löser sig när man kommer dit.

Men en tag tänkte jag ta och åka till det där Mall:et i New Jersey. Jag tog reda på tunnelbanan som gick dit och det tog bara 9 minuter och kostade bara runt 3 dollar. Med bil tar det 15 minuter. Så nu håller jag på och kollar runt om det finns andra bra shoppingställen runt NJ, när vi ändå ska dit. Sen blir det väl nån kväll när kusinerna kanske åker in till NY och äter med oss på nån restaurang. Sen blir det nog nån kväll också som vi ska äta med Hana och hennes pojkvän. Sen kanske Hana vill följa med när vi ska till Staten Island? Vi sa att hon kanske skulle åka till Norwalk och shoppa med oss men nu blir det inget Norwalk, så det kanske blit Staten Island istället?

Fest

Ikväll så har Hana en hej då fest. Hon och hennes pojkvän flyttar till NY i ett halvår på måndag tror jag. Så Linnea och jag ska åka dit.
Så här sitter jag, i en mörklila tubtoppsklänning (mycket kort) och svarta byxor med lila halsband och lila örhängen, och väntar. Har nyss fönat håret så jag har en lejonman runtom mig. Känns ganska bra.

The Mall

Snacka om att jag är glad!
När jag ska åka till USA i vår planerade jag att åka till Norwalk igen. Där finns det otrolig shopping till väldigt bra priser! Men Sonja sa att i och med finanskrisen är det kaos i USA. I flera småstäder slår massa butiker igen efterson ingen vågar handla där borta. Så nu kanske det inte ens är värt att åka dit om inga butiker är kvar.
Men jag sökte efter butikerna på nätet och då hittade jag två av mina favvobutiker på Staten Island. Så jag tänkte ta Staten Island Ferry över dit.

Sen sökte jag ännu mer och då hittade jag ett Mall i New Jersey som hade alla tre favvobutiker! Vi har i och för sig inte tänkt att ha nån bil där, men det finns väl alltid taxi, tunnelbana, tåg eller buss.

Idrottsgalan

Äntligen går Idrottsgalan av stapeln den 19:e! Det är en av de stora sporthändelserna om året. Det är ju en skam om inte Charlotte Kalla, Susanna Kallur, RG Bengtsson, Anders Olsson och Jonas Jacobsson kommer topp 5 i Jerringpriset! Det är dom fanimej värda! Det var ju på tiden att Jonas Jacobsson fick bragdguldet. Det skulle han fått efter Sydney OS tycker jag.

Det bästa som kunde hända var egentligen att OS i Peking gick dåligt, då fokuserade man mer på Paralympics. Och dom idrottarna är värda att uppmärksammas. Ett ordentligt plus är att SVT satsade mycket mer på Paralympics 2008 än något år tidigare. De hade t o m några livesändningar.

Jag var inne en dag på Paralympics forum på SVT för att berömma kanalen för deras satsningar. Då var det massa som tyckte att det var dåligt när OS t e x fick 700 timmar i tvn. Det kan tyckas orättvist, men det går ju framåt. Förut var det bara sammanfattningar á 15 minuter på tv. Nu är det åtminstome 30 minuter per dag och några livesändningar. I tidningar kunde det då och då stå någon liten notis om Paralympics. Nu bla i VLT har idrottarna fått större plats. Johan som tog en silverpeng i tennis fick en helsida. En friidrottare fick en hel sida osv. T o m i Sofis mode häromdagen såg jag ett uppslag med Elvira som tävlar i Judo med nedsatt syn!
Varför inte se den positiva utvecklingen så SVT och dom andra massmedier fortsätter i samma anda? Än att bara klaga...

Snilleblixtar

Jag blir så trött! Alltid så får jag ideer till min bok på nätterna. Hittils har jag lyckas kommit ihåg ideerna dagen efter, för att sen skriva ner dom på papper och sen skriva dom på dator. Men nu får jag ta mig i kragen och lägga en liten anteckningsbok med penna under kudden.

Hairspray

Just nu tittar jag på Canal + och där är det Hairspray.
Det är för roligt att John Travolta spelar mamman! Speciellt när han och pappan sjunger en kärlekslåt ihop.
Men han är jävligt duktig! Jag har aldrig sett en man som kan dansa i högklackat, eller ens gå i högklackat.

RSS 2.0