Världens sämsta film

Nu när alla serier har slutat så började jag titta på trean och där visade dom 40 Year Old Virgin. Jag hade inte några förväntningar för den låter bara patetisk, men jag bestämde för att ge den en chans. Jag har bara tittat på halva, men vilken värdelös film! Och språket dom använder! Nu är jag i och för sig ganska pryd men det kan väl tonas ner lite! Jag är glad att jag inte la ut pengar på den när filmen gick på bio.

Idag satt jag bänkad framför teven och väntade på Söderling/Federer matchen. Jag blev förvånad. Han stod emot Federer väldigt bra. Inom ett år kommer Söderling nog vinna en turnering. Det känns som hans tur snart...

Längtan

Då har man badat både i fredags och i lördags. Det är så skönt! Just när det är typ 25-30 grader ute och man kan svalka av sig lite. I lördags så badade jag i en-en och en halv timme. Det är så skönt att visa folk att jag kan gå där. Att jag inte är beroende av någon. Att jag kan klara mig själv.

Inatt drömde jag att jag packade inför en New York-resa. Jag blev så besviken när jag vaknade upp och insåg att det inte var sant.

Jag saknar faktiskt engelskan också. Även fast jag bara pratade lite grann så saknar man att alla pratar engelska runtomkring en. Det var ganska kul att prata engelska, beställa mat på engelska mm. Det roliga är att servitörerna förstår mer när jag beställer där borta, än dom gör här hemma.

I början så är man lite orolig för att prata korrekt engelska (bra grammatik osv.) Men sedan kom man in i det och inser att folk förstår en i alla fall. Åh, vad jag vill tillbaka! Det kostar bara ca 3500 per person tur och retur med Malaysian. Kan någon ge mig en resa!? Eller så kan jag väl åtminstone bli miljardär...

Sorg

Igår natt så stod det på Aftonbladet att Michael Jackson hade dött. Varför? Jag kan fortfarande inte fatta det Man trodde i alla fall att Hugh Hefner skulle dö innan Michael Jackson. Han hade ju 50 konserter inbokade på den bästa arenan O2 i London. Han kommer alltid att leva kvar som den största. Rest In Peace, Michael.  

Osannolik bowling

Idag så hade jag och Idaho bestämt att vi skulle bowla på Strike och sedan äta mat på stan. När vi kom ner till Strike så var gallret halvt stängt. (Såna som dom stänger butiker med.) Så Idaho gick under den för att kolla om bowlingen var öppen. Då satt det en gubbe inne på kontoret som sa att de bara hade öppet fredagar och lördagar. Men han skulle kolla om han kunde få igång banorna. Det tog en bra stund, men eftersom vi inte hade någon tid att passa så var det lugnt för vår del. Det slutade med att han satte igång alla 10 banorna. Han sa att han skulle ställa tiden på två timmar så kunde vi välja hur länge vi ville spela inom den tidsramen. Han frågade också om vi ville ha 2 banor.

När vi sedan skulle betala så sa han att det var gratis. Sen frågade han oss om vi ville ha kaffe och sen bjöd han oss på pepparkakor! Det skulle varit nog med att han öppnade bowlingen bara för oss! Det hade varit så lätt för honom att säga "nej, vi har stängt" och sitta på sitt kontor. Det kan man kalla service!

Promenad

Idag vid 11-tiden så gick jag ut med Engla själv. Speciellt på sommaren brukar jag göra så att jag tar elrullstolen och går en tur med henne på ca 20 minuter. Det är så kul och går jättebra. Men eftersom jag styr elrullisen med höger så måste jag ha kopplet i vänster hand. Och i vänster är jag svagare än i höger, så jag kan t e x inte möta hundar eftersom det blir svårt att hålla henne i vänster. Men dom gångerna en hund kommer så byter jag håll tills jag kan hålla henne.
En sak till. När hon bajsar kan jag ju inte ta upp det. Men då säger jag till assistenterna var det var. Att gå ut med henne själv är så mycket värt. Eftersom det är så många runtomkring henne och många som går ut med henne så lär hon sig att lyssna mer på mig plus att vi knyter ihop bandet mellan oss ännu mer. 

Plus att det är jätteskönt när det är fint väder ute! Då är det bara att passa på!

She´s back!

Annars var London ganska bra. London är mer intimare och mysigare. Näst sista kvällen så gick vi på "Hairspray". Den var jättebra och jätterolig! Det roligaste var nästan att skådespelarna kom av sig och improviserade och hela publiken tjöt av skratt! Vilken kontrast mot "Phantom...". Det är nog de mest olika musikalerna som finns.

Kvällen innan var vi på Britney Spears konsert. Det var otroligt! Så bra! Jag skulle vilja gå i Globen också, men i Globen sitter man så illa om man jämför med 02. Vi satt inte så långt ifrån som i Globen och  vi såg mycket, mycket bättre. Det var superbra platser. Hon är definitivt tillbaka! Konserten hamnade topp 3 hos mig i alla fall! Efter konserten fick jag in oss på VIP-loungen! Så vi satt i VIP-loungen och drack vin och vatten. Men jag skulle inte betala extra för att gå in där i alla fall!

Vi åkte till O2 på ett litet annorlunda sätt. Med båt på Themsen! Det kändes ganska lyxigt att åka båt till konserten. Det skulle dom ha i Stockholm också! Haha!

När vi skulle åka hem så kom det två killar som skulle lyfta mig till flygsätet från den där lilla kärran.(Den smala kärran som man får åka in i planet med som får plats i gångarna)

Man kunde vicka upp armstödet på flygstolen. Men när dom skulle lyfta mig så glömde dom att vicka upp armstödena på den lilla kärran. Så de skrapande typ halva min rygg! Det gjorde jätteont! Det kändes som om att det forsade blod från nedre delen av ryggen, men lyckligtvis så gjorde det inte det.

Nu så kan man se rätt stora blåmärken utmed hela nedre ryggen, vartefter jag fick armstödet i ryggen.

Innan killarna kom så kom en jätteliten kvinna på 40 år. Hade dom tänkt att hon skulle lyfta? Ensam!?

Kan dom inte utbilda "ledsagarna" som det kallas?

Sverige kan man lita på! Där är dom starka, dom är alltid 2 och dom vet hur det fungerar.


It´s good to be back

Nu är vi tillbaka i Västerås igen - och det är skönt att vara hemma.

London var också bra, men hotellet var inte bra alls så det drar ju ner upplevelsen lite. Även fast man koncentrerar sig på att ha kul så ligger problemet med hotellet alltid i bakhuvudet.

Vi bytte sex rum på två dagar! Vi hade bokat ett handikapprum för alla fyra, men när vi kom dit så fick vi två rum. Vi skulle dock får flytta in i familjerummet dagen efter när personen i familjerummet hade checkat ut. Det var lite konstigt eftersom vi hade bokat ett familjerum, men allt vi ville göra var att sova så vi brydde oss inte så mycket. (Vi skulle ju få flytta dagen efter.)

Rummet hade ett badkar och en toa som jag knappt kunde gå på, men hotellet hade en bra handikapptoa vid receptionen. Så vi lät det vara.

Eftersom vi landade klockan 07.00 så sov vi ca 3 timmar innan vi gav oss ut på stan. Den kvällen åt vi middag på ett pizzahak tillsammans med min kusin Christina och hennes man.

Dagen efter så fick vi vårt nya hotellrum av hotellets manager. Vi öppnade dörren och det var likadant, förutom att nu så var toan typ "inmurad" så det var en vägg på sidan av toan. På andra sidan satte ju handfatet och ett badkar, så det fanns inte en chans att kunna gå på toa. I det här rummet kunde alla sova i, men vi åkte ner till receptionen och frågade om ett rum med dusch (eftersom jag inte hade kunnat duscha på 2 dagar.)

Vi skulle gå på en marknad med Christina den dagen, så de i receptionen så att dom skulle ordna ett rum med dusch i när vi kom tillbaka. Vi hade jättetrevligt. Såg Big Ben, Westminster Abbey och åkte båt på Themsen till en stor matmarknad.Den dagen så firade britterna drottningens födelsedag så vi såg en rolig flyguppvisning.

När vi kom tillbaka till hotellet så fick vi det nya rummet. Vi åkte upp och tittade men det var värre. Rummet såg ut som det andra, men nu kom jag inte ens in i sovrummet! Vi stannade uppe så mamma och Christina åkte ner och pratade med dom. Mamma fick tre nycklar till obebodda hotellrum så hon fick titta om något rum skulle funka. Mamma och Christina åkte upp och öppnade dörren till första rummet. Dom stängde igen dörren lika snabbt, för det var massa iPods där så nån bodde ju tydligen där. Samma visa var det i andra rummet. Där var det tre tjejer som stod och sminkade sig för utgång. De blev skitförbannade!

Så mamma sa att de fick följa med ner och prata med dom i receptionen efter de hade tittat på det sista rummet. Samma sak där. Det var saker överallt och folk som bodde där.

Väldigt bra koll dom hade. Inget rum var obebott!

Mamma åkte ner igen och pratade med dom när vaktmästarn (eller typ allt-i-allo) kom och sa att det var badkar i alla rum på hotellet. Men han sa att dom kunde titta på duschen dom hade i personalens omklädningsrum. Det var bara det att det var ett jättelitet duschbås. Dörren gick inåt plus att det var en hög kant dom "inramade" duschen. Så det gick inte heller. Vi fick byta rum till ett annat rum där vi i allafall kunde gå på toa och komma in i sovrummet. Iceball och Linnea fick ett eget rum. När vi åkte ner för att hämta nyckeln så frågade hon i receptionen oss" Men hur har ni duschat här förut?" och såg helt oförstående ut. Vi sa att det har vi inte gjort för dom kan inte fixa nån dusch åt mig. Då frågade hon samma sak igen! Morgonen därpå så skulle "assistent managern" komma och hon kunde "ta beslut" så mamma skulle åka ner då och prata med henne.

När vi åkte ner så frågade vi en tjej i receptionen var managern var. Hon vi frågade såg jätterädd ut, sa ingenting utan bara pekade. Det såg jätteroligt ut! I alla fall så bad hon om ursäkt och sa att dom inte hade några andra rum som var bättre, och sa att deras handikapprum såg ut så! Hon sa också att enligt engelsk lag så är det handikappanpassat när det är så i ett gammalt hus. Men då får dom ju upplysa det på hemsidan! Jag skrev och sa att jag var från Sverige och satt i rullstol och skulle hälsa på min kusin i London innan jag bokade. De skrev att de hade rum speciellt för rullstolsbundna. Det stod även "accessible" på deras hemsida. Men dom kan ju skriva "Accessible by English standard" eller nåt sånt! Då hade jag ju skrivit och frågat typ "vad menas med det?"

Eftersom det bara var 2 dagar tills vi skulle flyga hem så bestämde vi oss för att stanna på hotellet i allafall. Vi fick tillbaka massa pengar och fick gratis frukost och cleaning service och allt. Mamma och jag kom på ett sätt att tvätta håret i alla fall. Vi fick två rum igen, men vi slapp betala för två rum.

Och vilken bitch som jobbade i matsalen! Det var en svart, småfet dam typ 45+. Frukosten serverades till 10 så vi gick ner halv 10. Sen klockan 9.50 så kom det ett par som var 40+ och skulle hämta upp några mackor till rummet. Då sa kvinnan till dom att tiden var ute och det var stängt, och att dom inte fick ta någon frukost. Men de var ju i tid och det fanns fullt med frukost. Då sa kvinnan "You don´t like my face! You dont like me!" Så paret fick inget och gick där ifrån.

Sen klockan 9.56 så kom det ett par i 25årsåldern. Då sa kvinnan också att frukosten hade slutat. Då backade han lite och tittade på klockan. Nästan alla i matsalen protesterade så han gick fram till kvinnan, visade upp klockan han hade på sin arm för henne och sa " När den långa visaren pekar rakt upp då är klockan 10!" Kunde inte ha sagt det bättre själv!! Kvinnan grymtade lite och gick iväg.

Alltså, man betalar ca 130 kr per person för att få frukost. Hon kan ju inte bete sig sådär!

Det kändes som hotellet inte var så serviceminded...

Så den upplevelsen var inte det bästa. Det känns så surt också när man har gjort allt man kan och sen blir det bara fel i allafall! Personalen var ju lite efter också...

Ah New York...

The city that never sleeps. The big apple.
Jag vill inte aka hem. Eller hem och hem, jag vill inte lamna New York. Jag ar inte riktigt klar med stan. Igar nar vi akte buss sa sag vi massvis med bra butiker som jag inte ens visste fanns. Jag sa faktiskt innan att jag var fardig med NY efter den har resan, men icke! Jag maste aka hit igen nar dollarn ar riktigt lag. Typ 5-6 ar ju bra.

Vi har gjort massa turistiga saker. Vi har varit i Central Park, Bryant Park (dar Project Runway alltid har sina finaler), Battery Garden, sett gamla tanten (Frihetsgudinnan) sett Times Square, sett Madison Square Gardens, sett Ground 0,akt upp till Top of the rocks och gatt pa Phantom of the opera. Saga vad man vill, men artisterna ar fruktansvart duktiga!!! Det ar en maffig musikal!

Vi har varit pa Century21, Planet Hollywood, TGI Fridays, Forever21, Jimmys, Victoria Secret, Manhattan Mall och mycket mer. Vi har gatt och gatt och gatt. Och jag har fatt manikyr sa jag har jattefin langd och farg pa mina naglar! Det kostade bara ca 100 kr! Och da var det i SoHo. Jag sag ett manikyrstalle har uppe i Midtown som tog 35 dollar. (Det ar ju typ 260)
Jag ska ladda over massa kort nar jag kommer hem sa ni far se. Bland annat mina fina naglar och min fina ring!

De sista tva dagarna har vi bara shoppat. Det var lite lite for min smak, men man maste ju tyvarr prioritera... Idag sa kom min shopping igang lite mer. Har kopt en vaska i lila krokodilmonster, en klanning, 7 (eller 9) toppar, 2 cardigans. Jag tror det var allt.

Jag har rakat ut for en san har "Fralsningssnubbe". Nar vi stod i ko till kassan sa stod han bakom oss och sa: You're gonna walk tomorrow. I can tell that you are a good person". Och allt han sag var min nacke.

Sen igar morse var det en mystisk gubbe 50+ utanfor hotellet som dansade for sig sjalv. Han dansade skitfult men korde pa som om han var Michael Jackson! Det var kul!

Vi aker till London ikvall och dar ar det ju inte sa billigt att shoppa, sa dar blir det nog ganska mycket mindre. Det blir nog mer semester i London eftersom vi har inte sa mycket att gora dar. Jag hoppas det blir en tid att andas dar i alla fall.

Storshopping

Här tar jag mitt första dopp för året! Det är så skönt att bada!


För några veckor sedan kom biljetterna till Brittan. Varför kan inte Ticnet ha sådana här roliga biljetter?


I fredags så var jag och Iceball och storshoppade - på Apoteket!! Tanken var att jag bara skulle köpa schampo. Det slutade med att jag köpte schampo, balsam, lotion, alsolsprit, solskydd och två små tomma 75 ml burkar som är lättare att ta med på resan. Iceball köpte två rengöringsgrejer till ansiktet, öronproppar, näsdroppar, våtservetter, salva till eksem, tvål och två 75 ml burkar.
som är lättare att ta med sig.


Vi köpte så mycket att vi kände att vi var tvungna att förklara oss "att vi skulle ut och resa".

För vem storshoppar på Apoteket?! Det blir ju mest enstaka saker man köper där någon gång då och då..

RSS 2.0