Shopnerven

I fredags så var jag, mamma och tre av våra kompisar i Tuna Park och shoppade, min present från mamma. Tur att vi kom strax efter öppning, för alla började ramla in vid elva, halv tolv. Trots alla affärer så köpte jag bara en klänning och en top. Engla fick två saker hon med. Två gosedjur, en and och en sköldpadda. Anden bräker och sköldpaddan piper. Hon som är en fågelhund tycker vääldigt mycket om anden.

Igår kväll så var jag och Isabelle här och skulle sjunga Singstar. Vi släpade Playstationet på bussen med några andra kassar. När vi skulle koppla in det här så såg vi att vi hade glömt att ta med de här röda, vita och gula kablarna så man får ljud och bild. Hur kunde vi glömma det!?

Idag så var jag och mamma på Hälla. Jag ville titta på byxor på lindex och köpa tidningar. Jag hittade inte byxor på Lindex, men på Maxi. Där hittade jag vanliga svarta byxor, utan några konstigheter eller detaljer på. Vi köpte alla deras byxor! Bäst att passa på när man  hittar några. Allt för många gånger har jag köpt ett plagg i L. Sedan vill jag byta till mindre/större och då har det varit slut. Så nu tog jag det säkra före det osäkra.

Men vi var inne på HM, och där brukar jag nästan aldrig hitta nåt. Rean på Hälla brukar inte vara så bra heller. Men jag gjorde två kap. En långärmad tunika för 149:- och en enärmad topp för 69.50:-. Nu verkar shoppingnerven ha vaknat till liv igen. Den har mer eller mindre sovit sen jag var i USA i april. Jag har varit orolig för USA-resan i vår, om jag inte skulle shoppa nåt. Så det känns så bra att den är tillbaka!

Flingan ska bli mamma!

Flingan började löpa idag. Så förhoppningsvis blir hon mamma i mars någongång. Det blir ju bra om vi ska till USA i april, eftersom hon måste ju vara med valparna tills dom är ca 8 veckor.

Hoppas hon inte är tom i magen som förra gången. Men nu gör vi det ordentligt, förut började hon löpa alldeles för tidigt så allt blev lite bråttom.

Västerås igen

Nu har Flingan äntligen kommit hem! Det känns som om jag har varit utan henne i månader! Hon har haft det väldigt kul, må jag säga! Hon har bland annat varit i parken och busat, joggat med Linnea, lekt i snön och - inte minst - varit med och åka skidor! De har t o m blivit filmade i parken! Rikskändis i Oslo nästa?

Alladin - Where are you?

Igår så hittade jag 6 spel till mitt gamla Supernintendo! Men inte mitt favoritspel Alladin. Förstås...
Isabelle hade ett Supernintendo hemma hos sig, så nu har vi det inkopplat. Mitt fungerade också, men det var bättre bild på Isabelles. Men på bådas så var det inget ljud och bilden var helt svart vit. Eller, ljudet fungerade på båda men det surrar och brusar så mycket så man kan inte ha ljudet på. Så man behöver kanske köpa nån kontakt eller nåt sånt till. Eller så är spelet för gammalt. Det funkar ju i och för sig, men inte fenomenalt bra.

Jag hittade bland annat ett Yoshi - spel. Längtar tills jag får spela det igen. Senast jag spelade det var kanske på slutet av nittio - talet. Sen kom ju alla Playstation 2 och diverse nya spel.


Neeej!

Fy fan! Larz Kristerz vann  Dansbandskampen. Gud så orättvist! Scotts är sååå mycket bättre.
Deras akustiska version av Inatt inatt var briljant. Fantastisk!
Scotts eller CC & Lee skulle ha vunnit!

Tumme ner

Idag så var jag, pappa och mamma nere på stan och skulle äta lunch. Vi bestämde att vi skulle gå till Jensens Böfhus. Jag har ätit där förut och det var inte så gott, men jag bestämde att jag skulle ge Jensens en andra chans.

Eftersom det är trappor till entren får jag gå in på baksidan. Pappa gick till andra sidan för att säga till att vi ville komma in. Då såg vi att det satt en ringklocka vid ingången på baksidan. Vi ringde på klockan fyra gånger totalt och stod där utanför ca 10-15 minuter. Till slut kom vi in.

När vi fick in maten så var hamburgarens bröd nersmetad med något marmelad/majonnäs - aktigt, trots att jag sa att jag bara ville ha en ren hamburgare med ost + att stripsen var kalla. Men brödet var gott så jag åt mig mätt på det.

När vi skulle gå ut så sa pappa till om hjälp, eftersom det behövs tryckas in en kod för att dörren ska kunna gå att öppna. Då sa servitören "Absolut" och gick åt ett annat håll. Vi stod där i ca 5 minuter och väntade, men det kom ingen. Då sa pappa till en servitris som sa att hon skulle komma direkt, och även hon gick åt ett annat håll. Vi väntade ca 5-10 minuter innan det kom nån och släppte ut oss. Först vill dom inte släppa in oss, och sen vill dom inte släppa ut oss?

Väldigt serviceminded. Min första uppfattning om Jensens stämde och dit kommer jag inte gå nån mer gång!

Julklappsköp

Medan vi var på stan så missade jag sporten på tv. Och givetvis var det då som Anja Pärson vann och Patrik Järbyn kom trea.
Imorrn är det massa sport på tv, och det ska jag titta på! Hoppas vi får lika många framgångar som idag.

Typiskt

Idag så var jag med mamma på jobbet nån timme. Sedan skulle vi gå på stan och handla dom julklappar vi hade kvar att köpa. Prioritet var att vi skulle köpa tyg så mamma kan sy byxor åt mig. Jag har tittat runt i hela stan, men alla är för trånga, sitter åt eller så är det för mycket mönster eller detaljer på dom. Jag vill bara ha svarta vanliga bomullsbyxor.


Vi skulle gå till min lägenhet och hämta några saker efter att vi hade gått på stan. Däribland några örhängen som jag ska ge på Lilla Julafton imorrn. På Lilla Julafton är vi vanligtvis 5-8 personer som vi brukar umgås med ofta. När vi satte oss i bilen och hade åkt, då hade vi ju såklart glömt att tagit med oss örhängena. Tror du inte att vi hade glömt att köpa tyg också!? Det är därför man har inköpslistor!

Är det inte typiskt?

Bröstförstoring nån?

Jag har länge tänkt på att dessa plastik - företag annonserar i tjejtidningar, som exempelvis Glamour. Jag tycker det är fruktansvärd dubbelmoral när alla dessa tidningar skriver "Var nöjd med dig själv!" "Du är vacker som du är!" och liknande. Sedan, bak i tidningen har de annonsering om plastikkirurgi.

Men, tidningar behöver annonsörer och företagen behöver annonsera till sin målgrupp. Så det är väl en slags symbios, antar jag.

Vem vet vilka tjejer som läser tidningarna? De som är unga och tvivlar på att dom är vackra som dom är? Eller tjejen med låg självkänsla som gör att hon blir ännu mer deprimerad?


Aaaahhh!

Såg nyss en kille som taturade sig på nacken/halsen. Fy fan! Varför vill man plåga sig så? Han hade ingått ett vad med en kompis (på fyllan, förstås) om att han skulle tatuera in namnet på deras favoritbar - Grabbarna Grus. Och så gjorde han det.

Gud vad hans mamma kommer bli glad...

Dominoeffekten

Alltså, nu är det värsta dominoeffekten på tv. Alla har säsongsfinaler. För en vecka sedan hade både Greys Anatomy och Desperate Housewives avslutning. Innan dess så hade Färjan det. I söndags hade One Tree Hill det. Vad ska jag nu titta på!? Tur att det finns Ugly Betty och Dirty Sexy Money, men det är väl bara en tidsfråga innan dom avslutas. DSM ska ju t o m läggas ner. Det är ju katastrof!
Plus att Dansbandskampen har final på lördag och Idol hade det i fredags. Doobidoo hade det för några veckor sedan. Ja, listan kan göras lång...

Enda ljuset i min tv-vardag efter alla dessa avslutningar är Vinterstudion på SVT. Men det går bara på helgerna.

Nä, jag får ersätta mitt tv-tittande med Singstar, tv-serieboxar och mitt nyupptäckta Supernintendo!


13 maj

För några dagar sedan fick jag veta av Facebook att Beyonce hade en konsert nära mig. Det var lyckligtvis Globen, så jag har gått in på hemsidan varje dag sedan dess. Idag hade konserten äntligen kommit upp på deras hemsida. Gud vad jag vill gå! Jag ska nog köpa en biljett, plus att då kan jag övernatta på Globe Hotel.
Men frågan är ju om jag kommer bli besviken. När jag såg henne första gången blev det min bästa konsert någonsin. Men då hade jag inga förväntningar och tvekade om jag skulle gå. Nu har jag skyhöga förväntningar så jag vet inte.


Saknad

Nu har min lilla Flinga åkt till Oslo. Hon ska vara där en vecka. Jag saknar henne jättemycket, men jag vet att det är roligare för henne att var där med min syster Linnea, Björn och alla parker. Det ska bli kul när hon kommer hem! Tydligen så är alla hundar där jättelydiga, för nästan alla går lösa med sina ägare. Engla kanske kan lära sig lite hur man gör.

Lets twist again

Jag gillar verkligen Dansbandskampen på SVT! Det är kanske töntigt men det skiter jag fullständigt i! Men det förstås, de flesta band är inte i min smak. Jag har bara hittat tre favoritband, men det bästa är att man FÅR vara töntig i 1 och en halv timme på lördagskvällar.

Dom band jag gillar är inte riktig "riktiga" dansband, utan mer coverband och moderna dansband. Enligt min mening så är Scotts och Highlight mer coverband, medan CC & Lee är mer modernt dansband år 2008.

Även fast svenska folket röstade ut CC & Lee så tog domarna in dom till finalen i alla fall. Så nu ska jag gå in och rösta på Highlights så dom kommer till finalen också!

Heja SVT

Idag så är det Vinterstudion igen. Dom sändningarna räddar hela min helg. Jag har aldrig varit intresserad av sport, men vid OS 2000 så hände något. Jag fick någon knäpp och slukade därefter allt som hade med sport i mästerskapssammanhang att göra. För hockey elitserien och sånt där struntar jag fullständigt i! Det är väl min tävlingsinstinkt som sätter in kanske...

Jag hatar att förlora! Jag låtsas att det går bra, men egentligen är jag så förbannad över att ha förlorat. På SingStar till exempel där Jeanette regerar hela topplistan. Förutom på "Alone" men Heart där hon ligger på dom första fyra placeringarna och jag på 5:e. Men en dag bestämde jag mig för att sjunga lite själv och försöka slå hennes rekord - eller i alla fall att ta mig in på topplistan. Och jag tog mig in på listan på varje låt! Så nu ligger jag trea på "Alone" med bara 120 poäng upp till hennes förstaplats. Och när jag sjöng så gjorde jag lite misstag i början, så det finns att förbättra. Snart är nog förstaplatsen inom räckhåll. Se upp Jeanette! Jag är dig i hasorna!

Eufori

Oftast ligger jag vaken ett tag i sängen på natten och stirrar rakt ut i luften. Detta beror inte på att jag inte kan sova. Nej, detta beror på att jag får massa ideér till min andra bok.
 När jag får en sådan kreativ period så kan man säga att jag i princip lever i min bok, min värld med mina huvudrollsinnehavare. Jag associerar allt till innehållet  (typ "precis så där gjorde hon...")
och blir kär i huvudrollskaraktärens kille. Hennes kompisar blir mina kompisar. Jag blir helt enkelt fast. Jag kan inte hjälpa det, jag bara sugs in i handlingen.
Och det är faktiskt skönt, att sitta där framför datorn i några timmar och bara koncentrera sig på deras värld. För även om jag har skapat personerna så känner jag med dom. Jag blir alldeles pirrig och spänd på vad som ska hända med mina "vänner".
Det blir en sort euforikänsla.

Ska nog börja igen att lägga papper och penna under kudden så jag snabbt kan rafsa ner ideerna utan att man glömmer dom efteråt.

Idolfinal!

Har nyss sett Kevin segra i Idol. En väldig värdig vinnare! Man ser verkligen hur roligt han har varje gång han står på scen, han rör sig bra och sjunger oklanderligt. Han är snudd på en färdig artist.

När det verkligen gällde så toppade Alice sig själv ikväll. Och hur coolt är det inte att få se sitt framträdande av "Heavens on fire" på KISS hemsida!?

Jag blev besviken på att inte Robin "Rock-Robin" E, Sepideh, Linda Pritchard och Anna inte gick längre. Och att Johan gick så långt.  Och hans fans... Såg ni tjejen som fick gå upp och krama honom? Hon var ju helt galen! Var det verkligen på allvar?
När det visades att Johans fans hängde utanför hotellet så såg jag en tjej från min skola där. Hon är liksom 22! Tagga ner lite!

Den här juryn är mycket bättre än den gamla tycker jag. Anders är värsta mysfarbrorn och Andreas är en väldigt bra låtskrivare. Laila har jag inte så stor koll på, men hon är säkert bra hon också.
Den största skillnaden mot den förra juryn är att om dom ska säga något elakt kan dom göra det på ett schyst sätt. Istället för att trycka ned och håna de hoppfulla.

Hoppas juryn "sitter säkert" till nästa år...

RSS 2.0