The place to be

Åh, jag har fått en till favoritrestaurang! Restaurang Akropolis på smedjegatan. Dom har så god mat där! Dom har 4-5 rätter jag kan välja på (det brukar oftast vara 1-2 på andra ställen)
Eller vad sägs om oxfilemedaljonger med grillad halloumi?

Det började med att jag och Sara var hemma på Brandthovda och funderade ut vad vi skulle köpa hem. Det finns typ bara snabbmat (i närheten av oss)att hämta hem. Så jag gick in på gastrogade och tittade på olika restauranger med hämtmat.
Jag klickade in på Akropolis hemsida och kollade deras meny. Det var så gott så vi beställde därifrån. Sen förra veckan så var jag där två gånger - tisdag och söndag.

Skönt att jag har fått en ny favoritrestaurang när Tabazco har blivit sämre...

Liten, liten shoppingrunda

I torsdags var jag och mamma och tittade ute på Hälla. Tanken var att vi skulle köpa lite schampo och en bikini, men det blev lite mer.
Plus att vi var in på Casa där jag aldrig har varit inne förut och dom hade en hel del fina saker.

Här hänger mitt kap på min vägg! (taget lite snett)


Detta fynd hittade jag hos Casa. Det kostade 129 kr med rabatt 20 %! På Gallerix hade dom säkert tagit ca 300 för den. Åh, den är så fin! Passar jättebra in i mitt rum som har indiskt tema med mycket rött och grått. Det blir nästan som ett helt annat rum när man kommer in.



Jag letade främst efter en bikiniöverdel men fick allt det här...
Den randiga bikiniöverdelen hittade vi på Stadium som kostade, hör och häpna, 49 kr! Sedan så gick vi in på KappAhl och hittade exakt samma trosor där! Det hängde ingen bikiniöverdel, utan bara trosorna.Det var bara en kvar också. Snacka om tur! Sen köpte vi en överdel och två trosor till.

Så, jag ber till Gud att min shoppinglust börjar så smått att komma tillbaka. Jag förlorade den mer eller mindre efter att jag var i NYC eftersom då insåg jag hur mycket tråkigare kläder vi i Västerås hade. På måndag så ska vi åka och shoppa i Kista så då måste jag vara på topp!

By the way, dollarn står i 7,49 och t/r biljetterna till NYC kostar ca 4000 kr! Fy fan!

På tunnelbanestationen

Vi åkte som sagt tunnelbana in till Globen och Britney Spears.
Då kom ett fyllo fram till oss och frågade om vi hade några småpengar vi kunde avvara till välbehövande. Vi sa nej. Då sa han till mig "Vad söt du var!", jag sa "tack" och hoppades att han skulle gå. Då sa han "Får jag chans på dig?" Då sa jag nej. Då frågade han "Varför inte?" Vad ska man säga då? Så jag sa "Jag vet inte" och tittade på Isabelle och Sara och visste inte vad jag skulle säga. Då frågade han samma sak igen och jag sa samma sak. Efter några sekunder log han lite och sa "Det är okej". Då sa jag typ "Vad bra". Och då kom äntligen tunnelbanan!

Alla fyllon ska typ prata med mig. Jag skulle hållit tyst och låtsas som att jag inte kan prata som jag ibland gör :P. Jag skulle också sagt att jag var gift så skulle jag kanske blivit av med honom.

Före...och efter

Det här är bilder på Flingan när hon har duschat och ska fönas.



Det här är efter hon har fönats.



Hon är som en helt annan hund!

The Circus tour

I måndags var jag på Britney igen. Och det är jag glad för, för hon var bättre nu! Hon körde mer gamla låtar den här gången än i London. Det tråkiga var väl att man tappade bort henne ibland bland alla dansarna. Under ett nummer så tittade jag mot en soffa på scenen för där kom Britney upp i London, men hon var på ett annat ställe på scenen. Sen var det några nummer och trolleritrick som var nya. Plus att Globen är mycket mindre än O2 så man såg mycket bättre.

Vi åkte in till Globen Shopping med tunnelbana klockan fem för vi hade bokat bord halv sex på Globen Star - en jättebra restaurang med god mat. När vi sedan fick in maten så var min fel. Det var översållat med BBQ-sås och grönsaker och någon annan sås, och jag hade sagt att jag bara ville ha kött, strips och bearnaisesås - inget annat, när jag beställde. Vi väntade och väntade på min mat och Sara och Iceball hade redan ätit upp hälften. Man tycker ju att dom borde prioritera maten som man inte är nöjd med. Efter 45 minuter så sa vi till en servitris. Hon var helt oförstående och förstod inte hur det kunde hända, men skulle säga till. Efter ytterligare 10 minuter fick jag min mat. Nu var BBQ-såsen borta men alla grönsakerna var kvar. Eftersom vi bara hade några minuter kvar till konsertens start så tog vi maten. Man kunde ju plocka bort grönsakerna, som tur var! Att dom missar en gång kan man kanske acceptera men två gånger! Så det blir nog inge mer besök där!

Mot alla odds

Jag såg nyss en dokumentär på femman - "I shouldn´t be alive". Det handlade om en man vid namn Mark och hans tolk som åkte till Phnom Penh på mitten av 90 talet och skulle röja minor. Men en dag så blev dom överfallna av de röda khmererna. De röda khmererna tog tillfånga, torterade och/eller dödade ca en tredjedel av befolkningen i Kambodja på sena 70-talet.

De var fångna hos de röda i tre dagar innan dom blev fri i en dag. Om de inte hann fly då så skulle dom bli dödade. De gick hela natten och kom till slut till civilationen.

Två år efter händelsen så var Mark i Mocambique för att röja undan minor. Då blev hans högra ben och arm sprängd, men han klarade sig. Ett år efter, så har han sprungit sju maraton på sju dagar i Sahara öknen.

Gud vilken spännande dokumentär! Jag måste se de andra dokumentärerna i serien!

--------------------------------------------------------------------------------

Nu har jag börjat planera för en resa till Sydeuropa. Var vet jag inte än, men jag vill åka till något varmt land med bra shopping som inte tar så lång tid att åka till. Det finns en jättebra sida, accessible travel som har några hotell som är totalt handikappanpassade. Och det bästa av allt... Det finns dusch med duschstol! Då slipper jag gå skitig i alla fall. Det finns tre sådana hotell i Prag också, det är bra med tanke på min roadtrip dit.

Åh mitt hjärta!

Jag har kommit på att jag älskar New York!!!
Mitt hjärta går itu när jag ser t/r biljetter till New York på 3.900:- när jag inte kan åka! Det är ju jättebilligt! Men... jag ska åka dit någon mer gång om inte fler. Det är ödesbestämt. Jag har drömt om NY två nätter i rad. Jag drömde t e x att vi pratade med taxichauffören(som körde oss till flygplatsen) om han kunde köra oss. Så någongång! Och jag måste till Norwalk också! Och Jersey Gardens. Jag är helt enkelt inte klar med NY - området än.

Circus - igen!

Åh! På måndag ska jag se Britney igen! Det var så bra sist. Och jag fick biljetter till hennes "utsålda" konsert fast jag ringde i måndags! Undrar om den här gången är bättre eller sämre? Bara showen är lika bra i London så är jag nöjd! Men man kan nog inte åka båt till Globen :) Det saknar jag. Det var riktigt lyxigt att åka båt till konserten.

Vi har bokat två dagar på Plaza också, så förhoppningsvis blir det lite shopping också. Och jag har bokat bord på Globen Shoppings bästa restaurang. Saknar NY jättemycket! Det är jättetråkigt att gå och shoppa i Västerås nu. Man orkar inte ens titta i affärerna får dom kommer aldrig ha lika bra kläder som i NY!

Det går ju dåligt för typ alla flygbolag nuförtiden, så Malaysian Airlines ska sluta flyga Stockholm-New York. NEJ! Det var väl därför som dom sålde ut biljetter från 2695 kr tur och retur i samarbetet med Aftonbladet... Dom var ju billigast också. Så som jag förstår det nu så är det bara Continental och SAS som flyger Stockholm-New York. Så förhoppningsvis går dom med lite vinst när inte Malaysian flyger linjen. Och - kanske, kanske - blir det lite billigare biljetter... Jag siktar på att få en gratis USA-resa med mitt SAS kort...

Men av dom två flygbolagen så åker jag nog hellre med Continental. Tyckte dom var väldigt bra sist.

Jag måste bara..!

Jag kan inte undanhålla de här bilderna. Jag måste helt enkelt bara lägga in dom!





Här är Engla och hennes valp Trassel!


Åh jag är så smart!

Min kära syster har tagit massa bilder på Englas utställningar och på hennes valp. Men hon har aldrig hittat överföringssladden så jag har inte kunnat föra över dom till datorn. Men i helgen tog hon med kameran i fall hon skulle hitta sladden hemma. Så tänkte jag att eftersom man kan sätta i minneskortet i skrivaren och skriva ut, så måste man väl kunna överföra korten till datorn från skrivarn eller nåt. Jag provade och då kom det upp en ruta på datorn " Vill du skriva ut eller spara filerna?" Då tryckte jag på "Spara" och... det funkade! Så nu håller jag på att ladda över alla 855 filerna till en mapp på datorn. Det känns ju bra att jag kan mejla dom till uppfödaren för hon har väntat på dom i typ ett halvår...

Vilken high - tech skrivare vi har! Hi hi jag är så jävla smart! :P

MJ

Alltså, nu tycker jag att alla medier kan sluta att göra Michael Jacksons död till ett jippo! Det hjälper inte hur mycket de skriver, man kommer aldig få säkra svar på alla dessa "frågor" som de kallar det. Det finns faktiskt hans musik och livsverk att minnas! Vi får vara glada att MJ fanns och kunde göra så bra musik. Det borde han bli ihågkommen för!

RSS 2.0