Första doppet

Här ligger jag i sängen, nyduschad och nybadad. För ca en timme sen så tog jag årets första dopp i poolen. Åh, det var skönt! Det var ca 26,5 grader - och det är perfekt. Sedan imorse så gick jag ut med Engla själv och det gick jättebra. Sen kollade jag upp våra favvorestauranger i NY och London, för att avsluta med ett dop. Allt under Englas vakande öga där hon låg i skuggan på gräsmattan. Jag simmade några längder och hoppade runt lite och njöt. Så nu är det skönt att ligga i sängen.


Och - vilken jävla skräll! Robin Söderling slog ut världsettan Nadal i Franska Öppna. Hur gick det till? Helt otroligt! Och ingen kanal sände matchen. Han måste ju bli en kandidat till Bragdguldet.

10xgeting

För några minuter sen så flög det in en geting. Eftersom jag är rädd för getingar så sa jag till mamma att döda den. Det gjorde hon och den var inte liten! Tänk 10 gånger större än en vanlig geting. Den var enormt stor! Den största jag någonsin har sett!

Herregud!

Jag tittar på en repris av Larger Than Life. En dokumentär om sjukligt feta människor. Gud vad äckligt! Varför bryr dom sig inte om hälsan? Asså, visst att man trivs och det är jättebra, men man kan ju dö om man väger så mycket! Jag såg ett par tidigare, där killen knappt kan andas (för att kvinnan ligger på honom) när dom har sex. Och - det tyckte hon bara var kul! Verkar ju väldigt kul....

En annan sak jag inte förstår är dessa s k "feeders". De som vill ha en fet kvinna och matar henne tills hon är "idealstor". Varför tillåter kvinnorna att männen "matar" dom och blir "Larger than life"? Jag trodde att män ville ha en levande flickvän!

Om en man sa att han ville att jag skulle gå upp massa i vikt för att HAN ville ha en sån kvinna, då skulle jag säga "Hej då" direkt!

Ja, herregud...

Extreme home makeover

Gud, jag tror jag spyr på Extreme home makeover! De dom gör är jättebra, men det är så himla amerikanskt! Jag är allergisk mot alla känslofyllda tal och alla bilder på gråtande människor och alla påhejande händer i luften!

Uääh!

Lyckopiller

Det var jättekul att gå ut på stan idag! Det var rena lyckopillret! Det måste ha varit någon "orkesterdag" ute, för vi såg 5-10 olika band och orkestrar när vi var ute på stan.

Ett tag så satte vi oss vid en bänk och det bara kom nya orkestrar och nya orkestrar...




Det var så coolt! Där gick dom liksom och marcherade och spelade i trumpeter, trummor och såna där man typ metallock man slår ihop med. Dom hade hattar allihop också. Eller, det var bara två-tre orkestrar som hade hattar.
Den första vi såg kom marcherande när vi skulle gå ner på stan och dom var bäst. Dom var så mäktiga.

Sedan när vi gick igenom Skrapan så satt det typ en "fiolorkester" som spelade "Mamma Mia!". Sedan när vi gick ut så var det en sån här orkester som spelade "Satisfaction".


Det var också coolt! Sen när vi var på väg till Clas Ohlson så såg vi ett nytt gäng med hattar.




Så vi såg dom lite överallt.

Allt marcherande och sånt påminde mig om England och hur mycket jag vill åka dit! Tur att jag kommer dit snart.
Skitkul att det händer något sådant i Västerås! Men varför var dom här? Och vad var det frågan om? Jag hakade liksom upp mig på dom frågorna, så nu ska jag gå in på vlt.se för att se om det står något där.

Och andas ut...

Puh! Nu är det gjort! Första samtalet till min mentor. Hon satt lite illa till så hon skulle ringa upp mig i morgon. Det är skönt att det är gjort!

Imorrn gäller det

Gud! I morgon ska jag ringa mentorn. Gud vad jag är nervös!

Aah!

För ca en timme sen skrev mentorn till mig. Hon bad om ursäkt att det hade tagit tid, och att hon ville att jag skulle ringa henne för att prata vidare!!!

Deras kontor ligger vid Nora så jag skickade tillbaka och frågade om vi kunde träffas eftersom det inte var så långt att åka. Så nu väntar jag på svar...

Jag har alltid drömt om att bli författare, men det känns så surrealistiskt just nu. För bra för att vara sant.


Maratonläsning

Igår bestämde jag mig för att börja läsa Jag, Tina. Eftersom jag inte vet så mycket om henne skulle det bli väldigt intressant.
Jag läste ut den på mindre än 24 timmar. Det gick knappt att lägga ifrån sig boken. Man vill hela tiden veta mer.

Det var mycket jag inte visste om. Hur hon hade det i barndomen, hur det var mycket värre med Ike än vad jag kunde föreställa mig och hur hon nästan dog när hon var 30 nånting. Hur Ike var så fokuserad på att spela och få så många hitar så han inte brydde sig om hennes hälsa, trots att det var hon som var stjärnan och var tvungen att stå på scen.

Ja, den var jättebra, såsom filmen. Men jag reagerade på att det var mycket jobbiga stavfel och förkortningar och slang.
Typ" Va´gö´ru? Tänk om nån kunde skriva om boken rättstavad och med "vanligt" språk. Då skulle den gå bättre att läsa.

Det är så synd att hennes era är över. Ja, hon turnerar ju fortfarande, men jag skulle vilja se henne på scen på 80-talet. När hon hade ork att göra sina fartfyllda shower.

Approved

Puh! Nu är alla godkända att få komma in i USA. Har nyss varit inne och ansökt om visum (ESTA). Jag har varit nervös för det länge, eftersom det blev jättefel för min kompis och hon fick knappt komma in i USA.

Som tur var så fanns det förklaringar för att undvika förrvirring. Och det var bra, för annars skulle vi klickat i fel ruta och jag skulle knappt ha kommit in i USA. Så det ordnade sig.

Man blir allvarligt nervös när man ska ansöka. Pulsen går i 180 och man dubbelkollar uppgifterna typ 4 gånger. USA är ju sååå petiga! Om man så skriver en liten bokstav fel eller nåt, då kanske man inte får komma in.

Nu känns det lite som om en tyngd har lyfts från mina axlar.

Så sorgligt

Idag säger Så ska det låta hej då för säsongen. Så sorgligt, så sorgligt... Även om denna säsong inte har varit lika bra som den förra, men det är ju kul ändå.

Jag fick 9 poäng. Avslutade väl inte jättestarkt, men tog en del låtar innan lagen.

Så människor kan vara!

Åh, se så fin den är!



Det ska bli så kul och få läsa den!

Igår var jag på Beyonce´s konsert. Den var otroligt bra! Hon är så jävla grym! En riktig entertainer! Inte en endaste ton fel! Hennes konsert förra året var en aningen vassare. Och när hon kom till låtarna "Listen" och "Halo" så började ögonen tåras lite grann. Men jag blev inte alls besviken, hennes konserter är alltid jävligt bra!
Man såg att hon hade inspirerats lite av Miss Tina Turner. Lite Tina - moves såg man allt!


Jag har hittat min favoritrestaurang i Globen. Man äter alltid på McDonalds eller på Blues (där servicen inte alls är bra) när man ska på konsert. Men t o m Golden Star (eller vad det hette) fick godkänt av mig. Jättegod fläskfile med bearnaisesås. Så det stället kommer nog tjäna lite på mig!

Men. Jag blir alltid så besviken på folk i Globen som inte kan tänka klart. Förra månaden, på Tina Turner, så hittade vi en handikapptoalett. Utanför så stod det några tanter och gubbar (60+) som stod och väntade. Linnea frågade "Är det här handikapptoaletten? (Det visste ju vi, men dom kanske skulle få en tankeställare?) Några tanter mumlade "Ja" till svar - och stod kvar!!! Inget "Varsågod" eller "du kan gå före". Såg dom inte rullstolen eller!? Sedan tittade några tanter på oss med snobbig uppsyn och sa" Vi står i kö här".
Då fick jag och mamma nog så vi sa" Ja, men då får faktiskt jag företräde" och körde förbi kön in på toaletter.
Tanter är alltid värst. De vet inte tillräckligt och då säger dom så urbota dumma saker ibland. Som på bussen ska vi inte tala om!

Men så igår, då letade vi reda på en handikapptoalett i Globen för det är alltid smockfullt inne på toaletterna i arenan. Då stod det 2 "normala" tjejet där, kanske 20-25, och väntade i kön till handikapptoaletten (det var upptaget). Och fast vi kom flyttade dom sig inte! Nej då! Hallå? Det heter "handikapptoalett" av en anledning!
Då frågade tjejerna mig om det var okej att gå in före oss för att "dom skulle bara hänga en sak". Jag hade lust att skrika "Ni kan gå på en annan, ni är väl inte handikappade heller!" Men jag sa bara "Nej, ni kan gå på en vanlig toalett, men det kan inte jag". Dom såg väl lite förvånande ut, så Linnea sa" Ni kan gå in vid speglarna där" sa hon och pekade på vanliga toaletterna. Tjejerna sa nej och beslutade sig att gå upp en våning. Undra vad dom skulle göra. Hoppas dom fick en rejäl tankeställare!
Åh, jag blir så trött på såna människor! Gud!

Sådär, nu har jag spytt galla ett tag. Känns mycket bättre.

Lyckodag!

Läste nyss att Beyonce fick fem plus! Det kan jag tänka mig. Förra året tyckte jag hennes konsert var 5 plus. Så nu har hon haft tid att putsa för att det ska bli ännu bättre. Inte för att hon behöver...

Jag läste låtlistan från hennes konsert. Listen var med!
Förra året när jag gick på konserten tvekade jag länge om jag skulle gå, men jag köpte en biljett. Jag hade inte hört så mycket om Beyonces låtar mer än de som går på radio och Destinys Child. Men jag blev helt frälst på konserten! Det var så coolt! Jag hade inte sett Dreamgirls eller hört låten "Listen" men när hon sjöng den så rös jag. Ordentligt! Det var så bra!!
Hoppas det blir så bra nu.

Åh, idag har jag äntligen fått boken Jag, Tina med posten. Jag har letat efter boken ända sedan jag såg filmen och hittade boken på ett antikvariat (eftersom den är ganska gammal så har ingen "vanlig" bokhandel den). Det ska bli så roligt att läsa den!

Smaksensationen uteblev

Idag tvingade jag pappa att köpa McFlurry. Dom har en ny smak - Marängsviss. Eftersom jag älskar Marängsviss så var mina förväntningar höga.

Men jag blev besviken. Iofs fick jag chokladsås istället för banansås för den var slut. Men det blev för mycket. Men det var kanske chokladsåsens fel.

Visst var den god, men inte alls som jag hade föreställt mig. Jag hade tänkt att det skulle vara en ordentlig smaksensation. Men jag älskar dom där pyttesmå marängerna.

Sedan i torsdags har jag gått in på mejlen ungefär varje timme för att titta om jag fått svar från min eventuella mentor. Men icke.
Men hon skrev faktiskt i torsdags vid 9. Så jag får nog lugna mig lite. Det är såååå spännande!

Nu går jag händelserna i förväg, men tänk om jag får ge ut boken i år. Då har jag uppfyllt mitt mål. (Jag avlade ett nyårslöfte om att jag skulle ge ut boken i år eller hitta ett bokförlag)
Då kanske min karriär börjar... Gud vad läskigt! Karriär...

Mentorskap

Nyss när jag gick in på min mejl så hade jag fått ett mejl från ett bokförlag. Det stod" Jag är mentor på förlaget. Vore jättekul att samarbeta med dig.

Jag ska läsa igenom dina saker litet mer och kontaktar dig sedan, men vill att du ska veta att jag finns och kom gärna med frågor om oss."



Det låter ju onekligen bra, men vi får se.


Grey´s Anatomy

Jag avskydde Alex Karev till en början, men nu börjar jag mer och mer gilla honom. Någon jag däremot aldrig ha gillat - det är Addison. Bra att hon fick en egen serie och försvann. Jag har aldrig gillat Izzie sådär jättemycket heller. Hon är ju okej men inte så mycket mer. Men man vill ju inte att hon ska dö.

Text tv

Läser på Kanal 5 text-tv. Där står det bla "Vi tar en dag i taget, men en fortsättning är inte omöjlig, säger Per Gessle som inte utesluter en Sverigeturne."

Alltså, snälla snälla kom hit! Jag är eld och lågor!

En månad av väntan...

Idag är det exakt en månad tills vi åker till NYC.
Åh, vad jag längtar! Jag ser mest fram emot London måste jag säga, fast NYC är ju inte fy skam det heller. I NYC har jag varit så många gånger. Jag tror jag har varit där 3 eller 4 gånger... London och NYC är lite samma känsla som Stockholm och Göteborg. Göteborg, där är det mer mysigt. Man kan gå runt och strosa och stressa ner mm.I Stockholm är det massa stress och inte alls lika mysigt.
NYC är stort och häftigt, men inte så mysigt. London har mer mysiga uteställen, miljö och mysigare smågator. Där kan man strosa lite var som helst. London är mycket intimare än NYC.

I alla fall var London så när jag var där 2001 och det var ju ett tag sedan... Men jag kan inte välja vilka musikaler vi ska gå på. Jag hade ju nästan bestämt mig, men sedan så sa en kompis att hon hade sett Hairspray i London och den var jättebra. Så nu är jag tillbaka på ruta ett vad gäller musikalerna.

Jag ser också fram emot London för att vi ska bo på ett lägenhetshotell mitt på Trafalgar Square. Jag har aldrig bott på ett lägenhetshotell förut. Jag undrar hur det ser ut. Jag har dubbelkollat flera gånger att det är handikappanpassat, men när det gäller hotell så kan man inte lita på deras ord riktigt.

Som ex. när jag mejlade och kollade flera gånger att ett hotell i NYC var handikappanpassat och bokade rummet (eftersom dom sa att det var det). Sen när vi kom dit så tittade vi på rummet och det fanns ingen chans att en rullstol fick plats överallt där! Till slut erkände hotellchefen att det inte var ett handikapprum! Men varför säga det då!?

Men allt ordnar ju sig. Allt tar bara så lång tid...

Är det sant!?

Läste på Aftonbladet att Roxette ska återförenas och ska göra några "events" i Holland, Tyskland och Belgien. Åh kom hit!
Någonstans i Sverige måste dom väl spela? Men om dom vill så tror jag att dom nästintill kan fylla Globen. Deras låtar är så bra!!
Jag skulle kunna åka bil i 5 timmar bara för att få se dom spela. Speciellt eftersom jag var för liten för att uppskatta deras musik. Det är ju inte för inte Roxettes It must have been love är en utan USAs mest spelade låtar på radion.

Det är lite kul att Björn Skifs Hooked on a feeling också ligger med på den listan...

Bowling

Jag kom nyss hem från en bowlingkväll med Idaho. Hon vann, men jag vann en serie i alla fall. Jag spelade jättedåligt! Fick bara 90 i min första serie!

Nu har jag äntligen hittad boken Jag, Tina. Två billiga och begagnade böcker och låneböcker på Stadsbiblioteket.
Jag blev så tagen av filmen om hennes liv så jag måste läsa hennes bok.

Man kanske ska köpa boken ändå. Den är ju ganska billig.

I lördags så skickade jag in min bok till fyra nya förlag. Det bästa var att dom tog emot manuset via mejl. Den här veckan så ska jag göra i ordning och skicka ut mina papperskopior till olika bokförlag.


YouTube

Vilket fantastiskt fenomen YouTube är! Har tittat på klipp näst intill hela dagen, bla annat från Live Aid 1985. Jag säger som Sandi Thom "I was born to late".

Har hittat en video på Mick Jagger och Tina Turner på Live Aid. Framträdandet är briljant. Vilken duo! Hon är så cool när hon kommer in där i början.

Titta och njut... 
 

RSS 2.0